Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

ESINDER 1.Yilinda Tasavvuf Takildi!

ESINDER 1.Yilinda Tasavvuf Takildi!

Esenler müteahhitler Dernegi ESINDER`in 1. Kurulus yili etkinligi Esenler Kültür Merkezinde tasavvuf müzigi dinletisi ve sema gösterisi esliginde verilen yemekle kutlandi.

Hasan Gürsoy/Gazete Esenler

ESINDER 1.Yilinda Tasavvuf Takildi!

Esenler müteahhitler Dernegi ESINDER’in 1. Kurulus yili etkinligi Esenler Kültür Merkezinde tasavvuf müzigi dinletisi ve sema gösterisi esliginde verilen yemekle kutlandi.

Etkinlige Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Esenler Belediyesi Baskan Yardimcilari Faruk Aydin, Bülent Babaoglu, Esenler Emniyet Müdürü Murat Sahin, Saadet Partisi Meclis Üyesi Fevzi Basoglu, ESDEF Kurucu Baskani Mustafa Kaplan ve ESDEF Baskani Ömer Savas, ESINDER üyeleri, Banka temsilcileri ve Mahalle Muhtarlari hazir bulundular.
ESINDER baslangiçta 20 müteahhitle yola çikti. Bugün yaklasik 200 üyesiyle Esenlerin kentsel dönüsümde yeni yüzü oldu. Bünyesinde Esenlerin önde gelen müteahhit firmalarini bulunduran Esinder 10 ortakla sirketleserek Esinder A.S kurdu. Sosyal sorumluluk projelerini destek vereceklerini ifade eden Baskan Özkan Ercan açilis konusmasinda “Istanbul’da Esenleri marka ilçe yapacagiz” dedi.

Esenler`deki Güç Birligini Olusturduk

ESINDER Baskani Özkan Ercan, açilis konusmasini esinlendigi bir yazarin veciz sözleriyle basladi. Ercan “"Mücadele edenler, etmeyenlerden daha az yorulur. Bu sözden esinlenerek mücadele etme ruhunu kendimizde bulduk. Bir sene önce kendi aramizda yapmis oldugumuz konusmalarda, Esenler`deki müteahhitleri bir araya getirme düsüncesi ile yola çikmistik ancak, birçok kisi basaramazsiniz demisti. Çünkü herkes birbirine rakipti. Birbirini tanimiyordu. Birlik olundugu zaman olusacak potansiyelin farkinda degildi kimse. 20 Kurucu üye arkadasimizla çikmis oldugumuz bu yola bugün Esenler`de faaliyet gösteri yaklasik 200 müteahhit arkadasimizi ESINDER üyesi yapmisiz ve Esenler`deki güç birligini olusturmusuz” dedi.

Ilk yilimizda dernegimizin hedeflerini yerine getirdik

Ercan “Henüz ilk yilimizda dernegimizin hedeflerini yerine getirdigimizden dolayi duydugum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Dünden bugüne geldigimiz bu noktada bize destek veren basta Esenler Kaymakamimiz Nazim Madenoglu olmak üzere; Belediye Baskanimiza, Dernek üyelerimize ve Basin mensuplarina tesekkür ediyorum. Dernegimizin açilisinda Sayin Kaymakamimiz Nazim Madenoglu, söyle demisti; "Güç için birlik asla ve ama asla inkâr edilemez bir yol" demisti. Biz Sayin Kaymakamimizin söylemis oldugu yola çiktik, güç için birlik olduk ve ESINDER Yapi AS`yi kurduk. 10 kurucu üye ile kurdugumuz sirketimizi, diger üyelerin hisse alimi ile büyük bir yapi sirketi olmanin hakli gururunu ve heyecani yasiyoruz. Sayin Belediye Baskanimiz Tevfik Göksu dernek açilisimizda aynen söyle demisti; "Umarim ki Esenler`in degisimine ve kentsel dönüsümde bu dernek bir takim görevler üstlenecektir" demisti. " dedi.

Esenler kentsel dönüsümde çalismasi zor bir yer

Esenler Belediye Baskan Vekili Faruk Aydin “Baskanimiz bu dernege çok önem veriyor. ESINDER`in fikir babalarindan birisi de baskanimizdir. O yüzden biz bu dernegi önemsiyoruz. Seçim bildirgesinde biz kentsel dönüsüm ile ilgili bir maddeye yer vermedik. Hakikaten kentsel dönüsüm zordur. Ancak biz farkli noktalarda halen kentsel dönüsüm projeleri çalismalarini sürdürüyoruz. En çok önem verdigimiz ve üzerinde çok çalistigimiz bir konu. Ekip olarak iyi bir ekibimiz olmasina ragmen, Esenler kentsel dönüsümde çalismasi zor bir yer. Biz Esenler`e en iyisini yapmayi hedefledik. Bugün burada yildönümünü kutlamak güzel ama insallah yeni konutlar yaptiginizda onlarin açilisina katiliriz. Ben dernekte katkisi olan herkesi tebrik ediyorum" ifadesinde bulundu.

Maddi ve manevi olusan gücü diger derneklerden farkli kilmaktadir

Programda son olarak konusmasini yapan Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu ise,"Burada sadece müteahhitleri görmüyorum, ilçenin birlik ve beraberligini görüyorum. O yüzden ben kendilerini kutluyorum. ESINDER görevini fevkalade güzel yapmaktadir. Buradaki resmi kurulusla ve sivil toplum kurulusu ile gayet koordineli çalistigini görüyorum. ESINDER`in  diger derneklerden farki, müsait olmalari sebebiyle maddi bir gücü olmasi. Diger dernekler en ufak ihtiyaçlarini karsilayamazken, ESINDER`in maddi bir gücü var. Maddi ve manevi olusan gücü diger derneklerden farkli kilmaktadir. Bir de sirket kurmalari, bu gücün siniri olumlu olarak görmek mümkün. Bu gücü ilçelerine yönelik kullandiklari takdirde bir seyler ifade eder. Istanbul`da kentsel dönüsüme en çok ihtiyaci olan Esenler`in, iyi zamanlarini görmemize imkan taniyacak çalismalarini görecegiz diye düsünüyorum. Aksi takdirde diger derneklerden bir farki olamaz. Yani eger biz bu göreve talipsek, yapmak zorundayiz. Bir söz vardir, `Eger istiyorsan hayal degildir` Eger bu dernegimiz Esenler`de kentsel dönüsüme katkisi, basarisi olsun istiyorsa, bunu hayal olarak degil uygulamasi lazim. Bu da geregini yaparak olur. Burada üyelere çok is düsüyor. Sizlerin de destek olmasi gerekiyor" diye konustu.

Konusmalarin ardindan kutlama yemegi ile birlikte tasavvuf müzigi dinletisi ve sema gösterisi esliginde son buldu.



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli