Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Eskat`a Afet Egitimi

Eskat`a Afet Egitimi

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT) ve afet gönüllüleri, ?Temel Arama Kurtarma Egitimi? ile olasi bir dogal afet durumunda etkin rol almak için bir dizi egitimden geçiyor.

Eskat’a Afet Egitimi

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT) ve afet gönüllüleri, “Temel Arama Kurtarma Egitimi” ile olasi bir dogal afet durumunda etkin rol almak için bir dizi egitimden geçiyor.

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT) ile afet gönüllüleri, olasi bir dogal afet durumunda bölgede tam donanimli sekilde görev almak ve vatandaslari afet konusunda bilgilendirmek amaciyla bir dizi egitim aliyor. Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) görevlileri tarafindan verilen egitim programiyla, ESKAT personeli ile Esenler Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan “Sen de afet gönüllüsü ol” projesi kapsaminda afet gönüllüsü olmak için müracaat eden toplam 20 kisilik ekip, Esenler Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlügü’ne bagli Afet Koordinasyon Merkezi’nde bir dizi egitimden geçiyor. 1 hafta sürecek “Temel Arama Kurtarma Egitimi” ile kursiyerler; Temel Afet Bilgisi, Ilkyardim Bilgisi, Arama Kurtarma Malzemeleri Tanitimi ve Enkaz Çalismalari konularinda egitim aliyor. Teorik ve pratik anlamda kapsamli bir egitimden geçen ekip, Esenler Belediyesi Spor Kompleksi’nde afet aninda daha hizli ve çevik olabilmek amaciyla kondisyon çalismalari da yapiyor.

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli