Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

Eskat Ekibi Hayat Kurtaracak

Eskat Ekibi Hayat Kurtaracak

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi`nde (ESKAT) görevli 50 belediye personeli, uygulamali ?Ilkyardim Kursu?na katildi. Kursun ardindan yapilacak sinavda basarili olan adaylar, Saglik Bakanligi`ndan onayli Ilkyardimci Kimlik Karti almaya hak kazanacak.

Eskat Ekibi Hayat Kurtaracak

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nde (ESKAT) görevli 50 belediye personeli, uygulamali “Ilkyardim Kursu”na katildi. Kursun ardindan yapilacak sinavda basarili olan adaylar, Saglik Bakanligi’ndan onayli Ilkyardimci Kimlik Karti almaya hak kazanacak.

Esenler Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlügü Afet Koordinasyon Merkezi Amirligi (AKOM) ile Esenler Belediyesi Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügü ortaklasa Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibine (ESKAT) yönelik “Ilkyardim Kursu düzenledi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda 4 gün boyunca verilen kursla yaklasik 50 kisi ilkyardim egitimi aldi.

HAYAT KURTARAN BILGILER

Ilkyardim uzmanlari Servan Temtek ve Esma Demirtas tarafindan verilen seminerler kapsaminda ESKAT ekibi, kalp masaji ve suni teneffüs egitimi, trafik kazalarinda ve enkazda kurtarma, kirik, yanik ve bogulma durumunda uygulanacak ilkyardim teknikleri konularinda kapsamli bir egitim aldi. Seminerde teorik bilgilerin yaninda, belediye personeline maketler üzerinde kalp masaji, suni solunum, yarali veya hastayi tasinma teknikleri gibi konularda uygulamalar da yaptirildi. Ilkyardim ile ilgili bilinmesi gereken her seyi ögrendiklerini söyleyen belediye personeli, olasi kazalarda daha sogukkanli davranacaklarini dile getirerek, bu tür durumlarda sakin, pratik ve kararli ilkyardim uygulayabileceklerini söylediler.

ILKYARDIMCI OLACAKLAR

Kursa katilan personel, önümüzdeki günlerde Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda uygulamali olarak yapilacak sinava girecek. Sinavda 85 ve üzeri puan alanlar, mülakata girmeye hak kazanacak. Tüm asamalari basariyla tamamlayan adaylar, Saglik Bakanligi’ndan onayli Ilkyardimci Kimlik Karti’na sahip olacak.

 



  • Salı 17.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli