Tarih: 01.01.2018 00:00

Eski AKP`li Sener`den AKP Için Sok Iddia!

Facebook Twitter Linked-in

Eski AKP`li Sener`den AKP Için Sok Iddia!

Milli Piyango’nun özellestirilmesi konusunda muhalefet endiseli: Iktidar, yandaslarina ihale verip gelecekte elde edilecek gelirleri de harciyor

Basbakan Tayyip Erdogan’in Milli Piyango Idaresi ve sans oyunlarinin özellestirilecegini söylemesi akillara “nasil özellesecegi” ve “kime satilacagi” sorusunu getirdi.  Eski Özellestirmeden Sorumlu Devlet Bakani Abdüllatif Sener, Milli Piyango Idaresi’nin özellestirmenin gerekçesi olarak ortaya konulan hususlari karsilamayacagini söyledi. Sener, “Ancak 5-10 yil boyunca Milli Piyango’nun elde edecegi gelirleri iktidar önceden özellestirerek pesin olarak tahsil etmis olabilir.

Bu son derece önemli bir hadise olur. Iktidarin kullandigi kaynaklara bakacak olursaniz, geçmis tüm iktidarlar sadece yasayanlarin kazançlarindan, varliklarindan, harcamalarindan aldigi vergilerle kamu harcamalarini finanse ederken, bu iktidar buna ilave olarak geçmis kusaklarin birikimlerini de kullaniyor. Gelecek kusaklarin, gelecek hükümetler döneminde elde edilecek gelirleri de harciyor” dedi.
 

Erken tahsilat
Ulusalpost.com da yer alan habere göre Abdüllatif Sener, hükümetin özellestirme yöntemi ne olursa olsun asil amacinin gelecege ait gelirleri bugünden tahsil etmek düsüncesi oldugunu savundu. “Hükümet simdiden geçmisi, gelecegi ve bugünü harciyor” diyen Sener, sözlerini söyle tamamladi: “Iktidarin yapmis oldugu islemler tartisilmiyor. Bakanliklardan olumsuz haber tirtiklayan gazetecilerin isine son veriliyor. Korkunç bir gayrimesru çark dönüyor. Artik sorgulanamayan iktidar azginlasmis vaziyettedir. Yaptiklari özellestirmelerin büyük çogunlugu da yolsuzluktan ve saibeden uzak degildir. Ben hiçbir zaman bu iktidarin elinde sahsi menfaatlerin ön planda olmadigi bir özellestirmenin yasanacagini zannetmiyorum.”
 

Vatandas bilmiyor
CHP Genel Baskan Yardimcisi Faik Öztrak ise bugüne kadar yapilmis hiçbir özellestirmenin saydamlik çerçevesinde olmadigini ve fizibilite raporlarinin yayinlanmadigini söyledi. Özellestirme yapildigi takdirde vatandasa hesap veren bir yaklasim içerisinde olunmasi gerektigine isaret eden Öztrak, “Degerinde mi satildi, degerin altinda mi, üstünde mi satildi, vatandas hiçbir gelismeden haberdar olamiyor” dedi. Milli Piyango Idaresi’nin bugüne kadar gerçeklesen özellestirmelerden farkli olmayacagini dile getiren Öztrak, otoyol ihalelerini ve Baskentgaz özellestirmelerini hatirlatti. Öztrak, özellestirme asamasinin nasil gerçeklesmesi gerektigi konusunda sunlari kaydetti: “Özellestirdikten sonra devletin gelirlerini garanti altina almaniz, istihdam kaybina yol açmamaniz lazim. Bunlar büyük kâr getiren ve devletin parasiyla vatandasin vergileriyle kurulmus kuruluslar. Dolayisiyla degerine satilmali ve elde edilen gelir vatandas için harcanmalidir.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —