Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

ESKI SUBE MÜDÜRÜ AYHAN KURT’UN DAVASI RED EDILDI..

ESKI SUBE MÜDÜRÜ AYHAN KURT’UN DAVASI RED EDILDI..

Kagithane’de sube müdürü iken, kisa bir süre Esenler ilçe Milli Egitim müdür yardimciligi görevinde de bulunan Ayhan Kurt hakkinda skandal haberler gündeme gelmisti. Ocak 2018 tarihinde YÖN gazetesinde yayinlanan bir haber nedeniyle gazete hakkinda iftira

Haber/Hasan Gürsoy
Sube müdürü Ayhan Kurt, Kagithane Ilçe Milli Egitim Müdürlügünde görevli iken Suriye’li ögrencileri tasima ihalesinde 2 milyon liralik ihale yolsuzlugu haberi ile gündeme gelmis, hakkinda yalan haberler yayinlandigi iddiasiyla Istanbul 2. Asliye Hukuk mahkemesine gazeteci Osman Sahin aleyhine 50 Bin TL’lik tazminat davasi açmisti. Mahkeme gazetenin yayinladigi haberleri dogru buldu ve davanin reddine karar verdi.
O tarihten bugüne kadar devam eden mahkeme nihayet sonuçlanarak Mahkeme verdigi gerekçeli kararinda yayinlanan haberleri kamu yarari bulundugu, haberin objektif sinirlar içersinde kaldigi, basinin Anayasanin 28. Maddesinde belirtilen özgürce yayin yapma ve halki aydinlatma, yönlendirme konusunda ayri bir görevi olduguna vurgu yaparak, davaci kisinin kisilik haklarina bir saldiri bulunmadigi kanaatine varilarak davanin reddine karar verdi.


AYNI HABERI PAYLASANLAR ÇARK ETTILER..
Yön Gazetesinde yayinlanan bu haberleri alinti yaparak çalarak kullanan Kamudan haber.net haber sitesi ile Te bilisim yazilim internet siteleri yetkilileri hakkinda da ayni dava açilmis ve bu iki site yetkilisi ile ne sekilde anlasma yapildigini bilemiyoruz, ancak, davacinin vekilleri ile anlasarak davadan feragat ettikleri gerekçeli mahkeme kararinda açikladi. Yani kendileri yazmadiklari halde alinti olarak kullandiklari haberin dava asamasinda niçin feragat ettikleri, neden çark ettikleri de merak ediliyor. Onlarin çark etmesinden sonra mahkeme sadece YÖN gazetesini yargiladi.
HABERIN IÇERIGINDE NELER VARDI?
O gün YÖN gazetesinde yayinlanan haberin içerigini kisa olarak hatirlatmak istiyoruz. Iste suç teskil etmeyen haberimizin dogrulugu bir kez daha mahkeme kanali ile tescil edilmis bulunuyor.
“Kagithane Ilçe Milli Egitimde 2 milyonluk ihale yolsuzlugu. Müdür yardimcisi Ayhan Kurt görevinden alindi..” basligi ile yayinlanan haberde “Okullara egitim için tasinan Suriye’li ögrencilerin tasima ihalesini alan bir turizm firmasi, tasinmayan ögrencileri tasinmis gibi gösterilerek, elde edilen paralarin yüksek mercilere rüsvet olarak dagitildigi iddia edilmis, adi ihale yolsuzluguna karisan müdür yardimcisi Ayhan Kurt, 2 aylik geçici izine ayrilarak, buradan Izmit’in bir ilçesine ögretmen olarak gönderildigi ögrenildi. Suriye’li ögrencilerin tasima ihalesi için yapilan ihale sonucunda hiçbir Suriyeli’nin tasinmadigi iddia edilerek turizm firmasina iki milyon liralik ödeme yapildigi ortaya çikti. Ancak, inceleme yapan müfettislerin de olayi kapattiklari ve örtbas ettikleri iddia ediliyor” seklindeydi..
YÜCEL TURIZM SUÇ DUYURUSNDA BULUNMUS HABERE TAKIPSIZLIK KARARI VERILMISTI..
Ayni ihaleyi her yil alan ayni turizm firmasi Kagithane’de faaliyeti olan YÜCEL TURIZM bu ihaleyi 2 milyon lira bedelle alarak, Ögrencileri tasimadigi halde tasinmis gibi gösterildi. Sube Müdürü Ayhan kurt 350 bin liralik jipe binerek olayi taçlandirdi. Ardindan Eylül Ekim Kasim ve Aralik dönemlerine ait Suriyeli ögrencilerin tasima ihalesi yapilip tasinma islemi gerçeklesmedi. Bakanlik müfettisleri yapilan sikayetlerle ilgili sorusturma baslatmisti.
Bu haberler üzerine YÜCEL TURIZM Isletme sahibi Istanbul C. Savciligina suç duyurusu yaparak sikayetçi olmus, fakat Savcilik haberin dogru oldugu gerekçesiyle suç görmeyerek KOVUSTURMAYA YER OLMADIGINA dair TAKIPSIZLIK KARARI vermisti..
AYHAN KURT OLAYI YALANLAMISTI..
YÖN gazetesinde yayinlanan haberlere yasal hakki olarak cevap veren o zamanin müdür yardimcisi Ayhan Kurt, haberi yalanlamis kendisi böyle bir olayin olmadigini, Ankara’dan Müdürlüge gelen ve inceleme yapan müfettislerin genel anlamda rutin bir inceleme yaptigini ve böyle bir yolsuzluk iddialarinin asli olmadigini ifade ederek, “Bu bir iftiradir, yalandir. Böyle bir suçlamada bulunan kisi savciliga sikayet etmelidir, bu karalamak, terbiyesizlik ve çok ayip bir seydir. Siz de haber yaparken insanlara leke düsürmemeye çalisin, savcilik ve müfettis raporu olur haberinizi yaparsiniz” diyerek, müfettis raporlarini istedigimizde ise raporun gizli oldugu gerekçesiyle kamu oyu ile paylasilamayacagini söylemisti.
YÖN GAZETESININ HABERLERI YAYINDAN KALDIRILDI..
Ayhan Kurt’un sikayeti üzerine Gazetede bu konuda yayinlanan haberlerden rahatsiz olan Ayhan Kurt, mahkeme kararlari ile bütün haberleri ve ses kayitlarina erisim engeli koydurarak yayinini engelletmisti.
Gazeteci Osman Sahin bu konuda 18.07.2019 tarihinde Milli Egitim bakanligina sikayette bulunarak asagidaki haber linklerinin neden yayindan kaldirildigini sormustu. Asagidaki linkleri bulunan haberlere erisim engeli koyulmustu.
ERISIM ENGELI : http://yongazetesi.com/video-detay/suriyeli-tasinma-ihalesinde-inanilmaz-yolsuzluk/139/ (SES KAYDI)
ERISIM ENGELI :1- http://yongazetesi.com/haber/saibeli-mudur-ayhan-kurt-esenlere-sube-muduru-olarak-atandi/9225/ (Haber metni)
2-http://yongazetesi.com/haber/suriyelileri-tasima-ihalesinde-iki-milyonluk-vurgun/8802/
OLAY MECLIS TASINMISTI!..
Ihale yolsuzluklarinin bütün ülkede duyulmasinin ardindan CHP Genel Baskan Yardimcisi Yildirim Kaya, olayi TBMM’ye tasimis, ihale yolsuzluguna iliskin inceleme yapan Milli Egitim Bakanligi Müfettislerinin de olayi kapattiklari söylenen skandala iliskin bir soru önergesi vermisti. Suriyeliler kullanilarak yapilan yolsuzluk olayinin ilk olmadiginin alti çizilen önergede “Suriyeli çocuklarin egitiminden sorumlu olanlar, egitim vermedigi gibi, yolsuzluklarini da onlarin üzerinden yapiyorlar” ifadeleri kullanildi.
Konunun aydinlatilmasi için Meclise sunulan önergede Bakan Ziya Selçuk’un yanitlamasi istemiyle konuyla ilgili sorular sorulmus ve cevaplanmasi için yazili önerge vermisti.
AYHAN KURT GÖREVINDEN ALINMISTI
Yayinlanan bu haberler üzerine Kagithane Ilçe Milli Egitim Müdürlügünde Suriye’li ve engelli ögrencilerin okullara tasinma ihalesi 2 milyon lira bedelle her yil ayni sirket olan ve Kagithane’de bulunan YÜCEL Turizm isimli bir firmaya verildigi ve hiçbir Suriye’li ögrencinin tasinmadan ihale bedelinin ödendigi gündeme gtirilmisti. Iste bu haberler Kagithane’de ve Istanbul ve Türkiye genelinde bomba etkisi yapmisti.
Bu nedenle sube müdürü Ayhan Kurt, görevinden alinarak çesitli yerlere tayin edilmis, fakat isini ayarlamak için izin alarak göreve baslamamisti. Son olarak yine Istanbul Esenler Ilçe Milli Egitim müdürlügü Müdür Yardimciligi görevine baslamisti. Sonuçta buradan da gönderildi.
SON GÖREV YERI KAPAKLI..
Yapilan arastirmalara göre, Ayhan Kurt’un son görev yeri Tekirdag Kapakli ilçe Milli Egitim müdürlügünde müdür yardimcisi olarak görevine devam etmektedir.
Tüm yasanan bu usulsüz olaylardan sonra usulsüz ihale hakkinda yapilan sikayetlerin sonucunun nasil sonladigi konusunda her hangi bir açiklama yapilmadi. Sadece bizler gazetecilik meslegimiz konusunda hakli oldugumuz bir kez daha ispatlanmis oldu.. Adaletli ve adil bir karar veren hakimlerimize tesekkür ediyoruz.
ISTE ISTANBUL 2. ASLIYE HUKUK MAHKEMESININ VERDIGI KARARIN ÖNEMLI BÖLÜMLERI..



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli