Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Esnaf Oda Baskani Sahin; Bir Yilin Hesabini Verdi?

Esnaf Oda Baskani Sahin; Bir Yilin Hesabini Verdi?

Esenler Birlesik Esnaf Odasi bir dügün salonunda yapmis oldugu programla bir yilin hesabini verdi. Sine vizyon gösterimi ile baslayan program esnafin yani sira siyasi parti temsilcileri ve dernek baskanlari katildi.

Sahin; Bir Yilin Hesabini Verdi

Esenler Birlesik Esnaf Odasi bir dügün salonunda yapmis oldugu programla bir yilin hesabini verdi. Sine vizyon gösterimi ile baslayan program esnafin yani sira siyasi parti temsilcileri ve dernek baskanlari katildi.

Birlesik Esnaf ve Sanatkârlar Odasi’nin düzenledigi “Bir yilin hesabini veriyoruz” diyerek bir program düzenledi. Programa katilimcilari, Esenler Kaymakamlik Yazi Isleri Müdürü Medi Das, Esenler Belediye Bsk. Yrd. Faruk Aydin, Esenler Ilçe Müftüsü Halil sekerci, Esenler Kizilay Sube Baskani Lütfü Kahveci, HDP, AKP, MHP, DP, Esenler Ilçe Baskanlari, ESINDER AS. Yönetim Kurulu Baskani Özkan Ercan, ESDEF Baskani Önder Yilmaz Mengene, CHP eski Ilçe Baskanlarinda Suayyip Vardar, Sivil Toplum Örgütlerinin yani sira Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte esnaflar katildi.

Sine vizyon gösterisiyle baslayan programin açilis konusmasini Esenler Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Sükrü Sahin yapti.


Sanin”bir yil içerisinde birçok etkinlik ve faaliyet yaptiklarini belirterek;  “Biraz önce sine vizyonda izlemis oldugunuz çalismalarimizin yarisidir. Biz yönetime geldigimiz beri yaklasik 1 yil içerisinde bir takim isler yaptik.

Oda seçimi döneminde Belediye Baskanimiz M. Tevfik Göksu bana sunu söylemisti; “Baskan sakin ola yapamayacagin bir seyin sözünü verme. Seçimi kazanamayacaklar bos vaatlerde bulunur seçimi kazanacak olanlarin sorumlulugu çoktur. Onun için yapamayacaginin sözünü sakin verme” demisti.

Bu söze istinaden bende bunlari yapabiliriz dedim ve dedigimizi yaptik. Önce Esenler Esnaf ve Sanatkârlar Odasi’nin kurumlasmasiyla göreve basladik. Çünkü daha önce esnafimiz Esnaf Odasi’na geldiklerinde “Siz burada ne is yapiyorsunuz, aldiginiz parayi nereye harciyorsunuz” diyordu.

Açik söylüyorum biz bundan rahatsiz oluyorduk. Çünkü söyledikleri dogru, pek bir sey yapamiyorduk. Ama biz göreve geldigimizden bu güne kadar bir tane esnafimiz bize gelip “Siz ne yapiyorsunuz” demedi. Her gün etkinlik, her gün aktivite yaptik. Çünkü bizim esnafimizin para kazanmaya ihtiyaci oldugu gibi aktiviteye de ihtiyaci var.” diye konustu.

Aydin: Bizi Esnaf Odasi’na soyduruyorsunuz… 
Esenler Esnaf ve Sanatkârlar Odasi’nin düzenledigi “Bir yilin hesabini veriyoruz” programiyla ilgili “Basarili her sey taklit edilir” diyen Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Faruk Aydin söyle konustu;

“Aydin ”Gününüzün hayirli olmasini diliyorum bu program bize 2009 yilinda “Biz halka ilk 1.nci yilin hesabini veriyoruz” programini hatirlatti. Bizde böyle bir program yapmistik. Tabi basarili olan her sey taklit edilir. Sükrü Baskan da göreve geldikten sonra biz Esenler’de Esnaf Odasi’nin oldugunu farkettik. Çünkü 2009 yilinda ilk göreve basladigimizda Ruhsat Denetim Müdürlügü zaman bana bagliydi. Ruhsat almaya gelenlere Esnaf Odasi ve Ticaret Odasi’na kaydinin olup olmadigi sorulurdu. Esnafta bundan çok sikâyetçiydi. “Biz bosuna para ödüyoruz. Bizi Esnaf Odasi’na soyduruyorsunuz. ( Çok af edersiniz tirnak içinde söylüyorum; bizi Esnaf Odasi’na soyduruyorsunuz) Ticaret Odasi’na bosuna bize para ödettiriyorsunuz. Bizi oraya göndermeyin” diyorlardi. Ben de müdür arkadasima sunu söylemistim; siz esnaftan bu evraki getirecegine dair taahhüt name alin ve istedigi evraki verin. Ama simdi öyle yapmiyoruz Sükrü Baskanim. Çalisildikça takdir edilmesi lazim, Esnaf Odasi’na kayitlarini yaptirilmasini istiyoruz.”

Konusmalarin ardindan misafirlere çig köfte, lahmacun ve ayrin ikram edildi. Programin sonunda basarili esnafa tesekkür belgelerinin verilmesiyle program sona erdi.



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli