Tarih: 01.01.2018 00:00

Esnaf Odasinin Vergi ve Sosyal Güvenlik Paneli

Facebook Twitter Linked-in

 Esnaf Odasinin Vergi ve Sosyal Güvenlik Paneli 

Esenler Birlesik Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Vergi ve Sosyal Güvenlik Affi Paneli Kamuoyunda kisaca “vergi affi kanunu” olarak bilinen ve 2000 yilindan önce vergi kaydi, esnaf odasi kaydi bulunan ve bu açidan alinmasi gereken önlemler konusunda  Esenler SGM Konferans Salonu’nda panel düzenlendi.
 
Düzenlenen panel, Sosyal Güvenlik Merkezi Esenler Subesi ve Esenler Birlesik Esnaf ve Sanatkârlar Odasi isbirligiyle yapildi.
 
Esenler Birlesik Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Sükrü Sahin ve yönetim kurulunun büyük gayretleri ile düzenledikleri panel, esnafin ve vergi mükelleflerinin sorunlarinin çözümü ve neler yapmalari gerektigi konulu bilgilendirme içerikliydi.
Panele ilginin azligi dikkatlerden kaçmadi.Esenler Esnafinin ve vergi mükelleflerinin fazla ilgi göstermedigi toplantinin moderatörlügünü Esenler Birlesik Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Sükrü Sahin yapti. Vergi ve Sosyal Güvenlik Affi konusunda, bilgi vermek amaciyla Bayrampasa Vergi Dairesi Müdürü Zafer YavuzEsenler SGM Yardimcisi Serafettin Tasçi ve Esnaf Odasi Mali Müsaviri Aykut Selçuk Eldeniz bilgi vermek üzere katildilar
 
29806 sayili resmi gazetede yayimlanarak yürürlüge giren bazi alacaklarin yeniden yapilandirilmasina iliskin 6736 sayili kanunla kesinlesmis vergi ve diger borçlara ödeme kolayliklari getirmisti. Söz konusu kanun çerçevesinde, milyonlarca mükellefi ilgilendiren vergi cezalari, sigorta primleri, issizlik sigortasi primi, sosyal güvenlik destek primi, genel saglik sigortasi prim alacaklari gibi birçok alacak ile bunlarin her türlü faiz, zam, gecikme zammi, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezalari yeniden yapilandirilacak.
Yasanin çiktigi dönem itibariyla vergi dairelerine 6,3 milyon vatandas borçlu konumunda bulunurken, vergi alacaginin büyüklügü ise 90 milyar lira seviyesinde bulunuyor. Esenler Birlesik Esnaf ve Sanatkârlar Odasinin düzenledigi panelde  bu konular konusuldu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —