Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Esnaf ve Sanatkârlar Odasina Sahin Seçildi

Esnaf ve Sanatkârlar Odasina Sahin Seçildi

Esenler Birlesik Esnaf ve Sanatkârlar Odasi`nin Olagan Kongresi`nde üç aday yaristi. Sükrü Sahin, Arslan Arslan ve Emrullah Erkus Kongre kazanan aday ise; Sükrü Sahin oldu.

Özay Sali/Gazete Esenler

Esnaf ve Sanatkârlar Odasina Sahin Seçildi
Esenler Birlesik Esnaf ve Sanatkârlar Odasi’nin Olagan Kongresi’nde üç aday yaristi. Sükrü Sahin, Arslan Arslan ve Emrullah Erkus Kongre kazanan aday ise; Sükrü Sahin oldu.

Esenler Birlesik Esnaf ve Sanatkârlar Odasinin kongresine CHP Esenler ilçe baskani Halil Özden, Belediye baskan Adayi Aksal Örüklü, Saadet Partisi Belediye Baskan Adayi Erol Urhan,TDH Ilçe Baskani Cengiz Boztepe,Tesktilkent kooperatif Baskani Nuri Karaduman, Kizilay ilçe baskani Lütfü Kahveci, ESDEF Baskani Süleyman Kahveci, oda baskanlari, STK Temsilcileri, muhtarlar, yerel basin ve üyeler katildi.

Kongreye Esenler Birlesik Esnaf ve Sanatkârlar Odasina Kayili 2085 üyeden 544 oy kullanildi. Kongreye esnaflarin giriste aranarak ve kuyruklarin uzamasi sikintili anlarin olusmasina neden oldu. Salon daha dolmadan kongre açildi. Saygi durusu istiklal marsi okundu, divan heyeti olusturuldu. Gündem maddelerine geçildi. Faaliyet raporu okundu, gelir gider bütçesi okundu ve denetim raporu okundu. Oylama yapildi yönetim ibra oldu.

Divana verilen bir önerge ile baskan adaylari beser dakikalik kisa birer konusma yaptilar. Sahin” biz odamizi tamamen seffaf yönetecegiz. Bütün üyelerimize birer sifre verecegiz. Paralarin nereye gittigini ve kullanildigini görecekler. Artik çirak yetismiyor odamiz bagli esnaflar gruplarina yönelik meslek edindirmek için çiraklik okulunu Esenler açtiracagiz. Görürü esnafimizin vergi sorunlari var bunlarin vergi adaletsizligini düzenleme çalismasi yapacagiz. Internet Cafe esnafimizin 1tl ücretlerini merdiven alti Internet cafelerden kaynakli adaletsizligi çözecegiz. Yine merdiven alti çalisan berber esnafini ortadan kaldirip normal çalisan berberlerimizin fiyat sorununu çözecegiz. Aday listemizde 81 ilimizi kapsayacak sekilde düzenledik

 

Emrullah Erkus”1972 kurulan Esnaf odamiza ilk kez üç adayla seçime katiliyoruz. Esnafimiz güler yüz bekliyor, esnafimiz bizden para istemiyor.2006 yilinda alinan bir ambulans var. Esnafimiz yeterli bir sekilde kullanilmiyor. Bu ambulanstan esnafimizi azami bir sekilde hizmet sunacagiz. Esnafimiza danismanlik hizmeti sunacagiz.16 mahallede esnaf temsilcisi kuracagiz. Odamizi birlikte yönetecegiz. Seffaf bir yönetim anlayisi sergileyecegiz.

Arslan Arslan”odamizi sadece aidat toparlan bir degil esnafimizin sorunlarini sikintilarini dinleyen bunlara çözüm üreten bir oda haline getirecegiz.”

Üç adayda üyelerden destek talebinde bulundular dilek ve temenniler bölümünde esnaf sorunlarinin dile getirilecegi düsünülürken giriste uzayan kuyruklardan dolayi kongre salonuna yeterli esnafin girememesi, esnaflar sorunlarini anlatamadi.

Beyaz, sari ve mavi listelerin yaristigi kongrede, 544 Esnaf üç ayri sandikta oy kullandi.
Açilan ilk sandikta; beyaz liste 33, sari 33, mavi 57,Ikinci sandikta; beyaz liste 74, sari 50, mavi 68,Üçüncü sandikta; beyaz liste 94, sari 83, mavi 44. 3 oyun iptal sayildigi kongrede Toplamda; Sükrü Sahin’in beyaz listesi 201, sari liste 171, mavi liste 169 oy aldilar.
 
Sayilan oylar sonucunda, Esenler Birlesik Esnaf ve Sanatkârlar Odasi’nin yeni baskani Sükrü Sahin oldu.


 
ESENLER ESNAFINI DÖRT YILLIGINA YÖNETECEK LISTE:
Baskan
Sükrü Sahin
 
Yönetim Kurulu Asil;           Yönetim Kurulu Yedek;

 Soner Karabulut                     Muharrem Akdag
Mustafa Boyoglu                    Hakan Çaglayan
Recep Çelik                            Murat Kaya
Mustafa Erkul                         Mustafa Ortaç
Refik Satilmis                          Bayram Saç
Garip Bozkurt                         Esref Tastan
Kadri Tuna                              Ilhan Kotun
Fikret Akkoyun                       M.Ali Yavuz
Aytekin Sayici                        Mustafa Keren
Fuat Saka                               Süreyya Yilmaz
                                               Recep Yartasi
 Denetim Kurulu Asil              Denetim Kurulu Yedek
 Alparslan Eyüpoglu                Salim Kök
Coskun Demirci                      Sercan Toprak
Zafer Çavli                              Fatih Çaliskan

 

 

 



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı