Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Esnaf Kefalet Kooperatif ’ne İlk Aday; Soner Karabulut

Esnaf Kefalet Kooperatif ’ne İlk Aday; Soner Karabulut

Esenler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 22 Ocak 2023 Pazar günü yapılması planlanan seçim için aday olduğunu Yeşilçam Cafe’de Basın mensuplarıyla yaptığı kahvaltılı toplantıda açıkladı.

Başkan adayı Soner Karabulut, toplantıda yaptığı konuşmada birlik beraberlik ve adalet vurgusu yaparak sözlerine şöyle devam etti. Saygıdeğer yönetim kurulu üyesi kardeşlerim, değerli basın mensupları öncelikle değerli vaktinizden ayırıp davetimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bugün burada sizlere 22 Ocak 2023 günü yapılacak seçimde aday olduğumu açıklıyorum.

SONER KARABULUT’UN  “BASIN AÇIKLAMASI”

23 MART 2013 yapılan genel kurulda esnaf ve sanatkarlarımızın teveccühleriyle seçildiğimiz, Esenler /Atışalanı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu takdirleriyle Başkan vekili seçildiğimde kooperatifimiz geçmiş dönemlerde verilen çapraz kredilerden dolayı kapalıydı.(2009 /2015)tarihleri arasında.

Kooperatifimiz, Esnaf odası bünyesinde bulunan binada sadece 12 metre kare olan bir yerde hizmet vermekteydi. Kapalı olan (kredi veremeyen kurum idik) ve hiçbir personelimiz yoktu. 15.09. 2015 Tarihi itibariyle, Banka kontrolünde kooperatif kredi verir duruma geldik. Bu zaman süresinde hiçbir personelimiz yoktu. Azimle ve gayretle çalışarak kooperatif İstanbul’da bulunan 50 kooperatif arasında ilk sıralara yükseldi, şuan plasmanımız geri dönüşümle 310.000.000 TL esnafımıza hazine destekli kefalet kredisi verdik.

Kooperatife ilk seçildiğimizde mevcut yönetimimiz, benim kapalı olan kooperatifi canlandırmamı sadece kooperatif işleri ile ilgilenmemi isteyerek kooperatifin her kademesinde çalışarak bugünkü  parlak günlere ulaştık. 2014 yılında esnaf odası seçimlerinde yönetime girerek esnaf odasında da yönetim kurulu tarafından başkanvekili olarak göreve başladım aynı bina içerisindeydik, mevcut yönetim kurulu başkanı, benim  ağırlıklı olarak kooperatif işleri ile ilgilenmemi isteyerek, Esnaf odası başkanı olarak ben ve Genel Sekreter ve Muhasebe sorumlusu ile idare ederim dedi. Bizde tamam dedik.

Kooperatifi üst sıralara çıkartarak bu konuma geldik, Esenler esnafımıza faydalı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu haklı gururun üst birliğimizden aldığımız belgelerlede taçlandırdık. Kooperatifi 12 metre kareden 120 metre kare binaya taşıyarak, esnafımıza daha güzel hizmetler vermeye devam ediyoruz.

22 OCAK 2023 Pazar günü yapılacak olan olağan genel kurulda Kooperatifimizin değerli ortakları Esnaf ve Sanatkarlarımız başta olmak üzere ve yönetim kurulu üyelerimizin yoğun istekleri üzerine olağan genel kurulda daha güzel hizmetler yapmak için Kooperatif başkanlığına adayım. Başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere bütün halkımıza Sağlık, Huzur, başarı ve bol bereketli hayırlı kazançlar dilerim. Yolumuz AHİLİK, Görevimiz topluma hizmettir.

Esnaf  Sanatkarlarımıza  ve Halkımıza saygıyla duyurulur.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Başkanlığını açıklayan Karabulut’a gazeteciler Esnaf Odası ile ilgili sorular sorarak Esenler Esnaf Odası’nda yönetimin çatlaklığı ve zimmete para geçirilmesi iddiaları içerikliydi. Karabulut ve 9 yönetici ellerinde belgeler olduğunu ancak bu konuda fazla detaya giremeyeceklerini söylediler. İddiaya konu olan meselenin yargı süreci başladığını, müfettişlerin incelemesi sonucunda, Oda Başkanı’nın suçlu olup olmadığına yargının karar vereceğini, yargının verdiği kararı kamuoyu ile paylaşacaklarını söylediler.

Soner KARABULUT Kimdir?

01.01.1969 Yozgat, Yerköy de doğdu. Yüksek lisans Ekonomi ve Siyaset bilimi üzerine tamamlamıştır . 1992 yılında İstanbul a ticaret amaçla gelip yıllardan beri gıda ve gayrimenkul üzerine ticareti yapmaktadır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yapmaktadır.

1996 yılında Ayla hanımla Evlendi 1 kız ve 1 erkek babasıdır . Orta derecede İngilizce bilmektedir.



Anahtar Kelimeler: Esnaf Kefalet Kooperatif ; Soner Karabulut
  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı