Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Esnaflarin sorunlari masaya yatirildi

Esnaflarin sorunlari masaya yatirildi

Esnaflarla bir araya gelen Esenler Belediyesi Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya, tretuvar isgalleriyle ilgili yeni bir çalismaya imza atacaklarini belirterek, hiçbir esnafin magdur edilmeyecegini vurguladi.

Haber Merkezi/gazete esenler

Esnaflarin sorunlari masaya yatirildi

Esnaflarla bir araya gelen Esenler Belediyesi Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya, tretuvar isgalleriyle ilgili yeni bir çalismaya imza atacaklarini belirterek, hiçbir esnafin magdur edilmeyecegini vurguladi.

Esenler’de hizmet veren esnaflarin sorunlarini çözmek amaciyla periyodik araliklarla toplantilar düzenleyen Esenler Belediyesi, ilçede market ve magaza isleten esnaflarla bir araya geldi.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantiya Esenler Belediyesi Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya, Belediye Zabita Müdürü Celal Aksoy, Zabita Müdür Yardimcisi Mustafa Albayrak ve ilçede hizmet veren  çok sayidaki market ve magaza isleten esnaflar katildi. Esnaflarin sorunlarinin masaya yatirildigi toplantida sorunlarini, istek ve taleplerini dile getiren esnaflar hep birlikte çözüm önerilerini tartisti.

Toplantida; ilçede faaliyet gösteren bazi magaza ve marketlerin izin almadan yilda birkaç kez açilis yaptiklarina dikkat çeken Esenler Belediyesi Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya, bu durumdan rahatsiz olduklarini dile getirerek, izinsiz yapilan açilislara belediye ekiplerinin müdahale edecegini söyledi. Esnaflari tretuvarlari isgal etmemeleri gerektigi konusunda da uyaran Çetinkaya, esnafin da talep ve isteklerini göz önüne alarak tretuvar isgaliyle ilgili bir çalisma yapacaklarini söyledi. Bu çalisma ile ilçedeki market ve magazalarin önünde isgal edebilecekleri tretuvar alani belirleyeceklerini belirten Çetinkaya,  belirlenen bu alanin disina çikan isyerleri hakkinda cezai islem uygulayacaklarini kaydetti. Bu çalismayi yaparken market ve magazalarin bulundugu yerdeki trafik akisini ve tretuvar genisligini göz önünde bulunduracaklarini ifade eden Çetinkaya, en kisa sürede çalismalara baslayacaklarini söyledi.

HIÇKIMSEYI MAGDUR ETMEYECEGIZ

Esnaflarin isgal edilen tretuvar alanlariyla ilgili herhangi bir ücret alinip alinmayacagi yönündeki sorulara da cevap veren Çetinkaya, hiçbir isyerinden isgaliye bedeli almayacaklarini vurguladi. “Biz hiç kimseyi magdur edecek bir sey yapmayiz” diyen Çetinkaya, “Siz mutlu olursaniz biz de mutlu oluruz. Biz Esenler Belediyesi olarak ilçemizdeki hiçbir esnafimizin magdur olmamasi içir elimizden ne geliyorsa yapiyoruz. Elimizdeki tüm imkânlari da esnaflarimiz lehine kullaniyoruz” dedi.

Toplanti, Çetinkaya’nin esnaflarin sorularini cevaplamasinin ardindan sona erdi.



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli