Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Esrarengiz mermi

Esrarengiz mermi

Istanbul Barosu Baskani Ümit Kocasakal`in makam odasinda mermi bulundu. Cihan Oruçoglu

Cumhuriyet- Istanbul Barosu Baskani Doç. Dr. Ümit Kocasakal’in Istanbul Barosu’ndaki makam odasinda mermi bulundu. Kocasakal, polisin inceleme sonucunu bekleyeceklerini belirterek “Eger mermi tehdit anlamini tasiyorsa bu bizi etkilemez” dedi.

Istanbul Barosu’nun Taksim’de bulunan binasinin 7. katindaki Kocasakal’in makam odasinda dün mermi bulundu. Tavandan sikildigi ve masaya düsen mermi ile ilgili olarak, olay yeri inceleme ekipleri arastirma baslatti. Kendisinin sabah üniversitede ders verdigi ve bu nedenle baroda olmadigini anlatan Kocasakal, “Bizim makam odamiz 7. kat. Üstümüzde kiremit yok. Saç plaka ve altinda alçipan ile elyaf bulunuyor. Mermi, yukaridan dik açi ile tam masamin üzerine çarpip hemen karsidaki koltuga düsmüs. 9 milimetrelik bir mermi. Çati da delik durumda” dedi.

Polisin iki ihtimal üzerinde durdugunu anlatan Kocasakal, söyle devam etti: “Birinci olarak, mermi belirli bir yükseklikten serseri kursun olarak yilbasinda havaya ates edilip içeri girmis olabilir. Ya da çatiya çikilip ordan ates edilmis olabilir. Her iki olasiligi Emniyet degerlendiriyor. Emniyet delik olan kismi alip incelemeye götürdü. Her iki durumda da bir vahamet söz konusu. Eger serseri kursun içeri bu sekilde girdi ise bu kendini bilmezligin ne boyutlara geldigini gösteriyor. Ates ediyorsunuz, o baro baskaninin masasina düsüyor. Diger yönden tehdit ise o da kendi içinde baska vahamet tasiyor. O olasilik dogru ise bunlar bizi etkilemez. Biz inandigimiz seyi sonuna kadar yapmaya devam edecegiz.”  



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli