Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Etme Bulma Dünyasi

Etme Bulma Dünyasi

Bu dünya inis ve çikislar, hatalar ve sevaplar ile doludur. Kimse bugünkü üstünlügüne bakip efelenmemelidir. Eden zamanla bulur.

Hesap alemi baska alemde olsa da bazen kader adalet eder, bazen hesap görülme isi ahirete kalmaz bu alemde hesaplar görülür! Hiç kuskusuz herkes layigini bulur. Bu dünyada olmasa da ahirette bulur.

Elestirmek, kendi dogrularini savunmak herkesin dogal hakkidir. Bunu makul ve insaf sinirlari içinde yapmak en güzelidir.

Makul ve mantikli itirazlari, çogunluk ve makam gücü ile boganlarin, hakki çogunluk ve makam gibi batil bir mantaliteye baglayanlarin bu güç ve makam elden gidince aglamakli tavirlar ile hak arayisina girdiklerini görünce gayet dogal olarak haklisiniz demekten önce etme bulma dünyasi diye hatirlatasi geliyor insanin.

Esenler ilçemizin medyatik belediye baskani ilçede muhalefet partilerine bir sürü sudan sebepler ile pankart astirmiyor, asilan pankartlari saati gelmeden indirmeyi marifet sayiyor idi.

Simdi astigi pankartlar indirilince efelenip yok saydigi muhalefetten farkli durum sergiliyor! Farkli durum itiraz seklini hala basin aktaracak kaynak bulabildigi için daha sesli yapiyor. Çok daha komik bahaneler sunarak yapiyor.

Efendim amaç vatandasi bilinçlendirmek imis! Sanki muhalif siyasi partiler vatandasi bilinçlendirmiyor, kötülüge davet ediyor idi.

Hem maske dagitmayi beceremeyen iktidar belediye baskaninin, maske takin telkini ayri bir komedi meselesidir. AKP anlayisinin kendi yaptiklari seylere daha sonra sudan bahaneler ile itiraz etmeleri hep trajikomik seylerdir zaten anlayana.

“Halka hizmet eden belediye baskanlarini engelliyor” itirazi da ülke yönetimindeki iktidarin kendinden olmayan belediyelere uyguladigi ilkesiz davranisin psikolojik olarak yansitma yapilarak inkâr edilme gayretinden baska bir sey degildir.

Ilçe meydanlarini kendi siyasi anlayisina sonuna kadar açip, diger siyasi partiler, siyasi partiler kanunu geregi, gerekli yerlerden gerekli izin almasina ragmen, durumdan vazife çikartip etkinlik yaptirmiyor idi.

Medyatik belediye baskanimiz, IBB borçlanmasina anakent meclisinde itirazlar düzerken, ilçe meclisinde borçlanma yetkisi almaktan geri durmuyor. Daha 15-20 yil önce kari parasi ile geçinenler 10 milyon tutarli belediye borçlanmasi için yahu bunun için meclis mi toplanir ben size gönderirdim diye kafa buluyor! 

Meclis sözcüsü olarak Riva deresine kadar uzaniyor ama her yagmurda sular altinda kalan Yolagzi mevkii, Yavuz Selim ve Namik Kemal Mahallesinin bu sorununa onca yillik belediye yöneticisi olarak çözüm bulamiyor!

Konusmak kolay, belediye parasi ile ekran ekran dolasip farkli farkli rakamlar sunmak, laf ile peynir gemisi yürütmek kolay. Yalniz iktidardan bir parça elden gidince bu kadar kolay olmuyor! Farkli yemege alisan toplum ayni yemekle karin doyurmuyor!

Simdi AKP ihaleleri konusuluyor! Konusanlar IBB elden gidince gelir kapisi elden gidenler! Kumpasa alisanlar birbirine kumpas kuruyor. Hesaplar da paralar azalinca hesaplasma basliyor.

Yerde ve gökte Allah’a hiçbir sey gizli kalmayacak bilinci ile dogru isler yapanin bulacagi dogruluk olacaktir. Egri isler eninde sonunda yapanin ayagina dolanacaktir.

Atalarimiz bosuna “Ey ogul! Gam çekme, eden ettigini bulur, sen dogru ol kem belasini bulur” dememis!



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli