Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ev alacaklar ve kiralayacaklar dikkat!

Ev alacaklar ve kiralayacaklar dikkat!

Her binaya kimlik karti geliyor. Ev alacak ya da kiralayacak olan vatandaslar binada kolon kesme, kaçak kat var mi gibi sorularin cevaplarina bu kimlik araciligiyla erisebilecek...

haber merkezi

Bina Kimlik Sistemi, Türkiye’de ilk defa Beyoglu Belediyesi’nde uygulandi. Bu yeni proje ile beraber ilçede 45 mahalle, bin 950 cadde ve sokak, 6 bin tarihi binayi kapsayan toplamda 25 bin bina, 3 boyutlu sekilde dijital ortama aktarildi. 

Yeni Safak'tan Ayse Mine Alioglu'nun haberine göre; Beyoglu ilçesinde cadde ve sokaklarda 360 derece teknigiyle 100 saatlik çekim gerçeklestirildi. Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin “3 Boyutlu Bina ve Sehir Topografyasinin Üretilmesi Projesi” ile es güdümlü sekilde sürdürülen projenin ilk etabi Beyoglu akilli sehircilik uygulamalariyla 3d.beyoglubeltr adresinde paylasildi. Projenin ikinci etabi kapsaminda ise “Bina kimlik karti” hazirlanmasi için çalismalara start verildi.

KAÇAK YAPILASMANIN ÖNÜNE GEÇILECEK

Bina kimlik karti projesiyle Beyoglu'nda yer alan tüm binalara çipli kimlik karti takilacak. Bina ile ilgili bütün bilgilerin içinde yer alacagi bu teknolojik levha, Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin Bina Kimlik Sistemi ile entegre edilecek, sistemde binalara iliskin bilgilere tek tikla erisilebilecek. “Kolon kesme, kaçak kat ve farkli bir degisiklik var mi?” gibi bütün bu sorularin cevaplarina ev alacak veya kiralayacak kisiler bu karttan ulasabilecek. Sistemde kayitli bilgiler kapsaminda 5 senede bir denetim gerçeklestirilecek ve bilgi güncellemesi yapilacak. Bu sistemle kaçak yapilasma engellenecek.

Ev alacaklar ve kiralayacaklar dikkat!

DEPREM ILE MÜCADELE

Deprem bölgesinde bulunan ilçeye ilaç olacak olan projeye iliskin bir afet aninda belediyedeki yazilimla bu karekodlu sistem devreye alinacak ve binanin kat bilgilerine hizlica erisilerek daha bilinçli ve sistemli bir arama kurtarma çalismasi gerçeklestirilebilecek. Ayrica bina kimlik kartlari üzerindeki çiplerde uzaktan okunma imkani da bulunacak. Bu sene sistem kapsamina yüz bin binayi almayi planlayan Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan onaylandigini kentsel dönüsüm bölgesindeki binalar ve metruk yapilar hariç tüm binalar ‘Bina Kimlik Karti’na kavusacak.

Ev alacaklar ve kiralayacaklar dikkat!

AKILLI SEHIRCILIK

Beyoglu akilli sehircilik uygulamalarinda kayit altina alinan verilerle, ilçedeki mevcut kat araligina göre bina sayilari belirleniyor, bina sayisi tespit ediliyor, sehircilik, planlama, imar, kentsel dönüsüm, park ve bahçeler, fen isleri faaliyetlerinde veri ve bilgiye dayali akilli sehircilik firsatlari sunuluyor. Yeni insa edilecek projelerin ve yapilarin sehir siluetlerine etkisi analiz edilerek tarihi ve kültürel degerlerin de korunmasi amaçlaniyor.

Kimliksiz bina kalmayacak!

100 bin binaya kimlik belgesi geliyor!

 

 



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı