Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

EV HANIMLIGINDAN PATRONLUGA

EV HANIMLIGINDAN PATRONLUGA

Esenler`de yasayan ev hanimlari, hayalindeki isi kurmak için egitim aliyorlar. Egitimini tamamlayan ve is fikri onaylanan ev hanimlari, 50 bin TL`ye kadar hibe destegi ve faizsiz 100 bin TL`ye kadar banka kredisi imkanindan faydalanacak

 EV HANIMLIGINDAN PATRONLUGA

Esenler`de yasayan ev hanimlari, hayalindeki isi kurmak için egitim aliyorlar. Egitimini tamamlayan ve is fikri onaylanan ev hanimlari, 50 bin TL`ye kadar hibe destegi ve faizsiz 100 bin TL`ye kadar banka kredisi imkanindan faydalanacak.

Esenler Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü, KOSGEB is birliginde “Istanbul Kadin Istihdam ve Girisimcilik Merkezi Projesi" kapsaminda kendi isini kurmak isteyen ev hanimlarina yönelik devlet destegi alabilmeleri için girisimcilik egitimi vermeye basladi.

GIRISIMCILIK EGITIMINDEN GEÇECEKLER

Is hayatina atilma firsati yakalayan hanimlar, Egitmen Recep Kivanç  Yildiz tarafindan verilecek “Is Fikri Seçme” “Girisimcilik” “Pazarlama Plani” “Finansal Plan” gibi egitimlerden geçmek zorunda. 23 Mayis`ta Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbas Kültür ve Sanat Merkezi`nde baslayan dersler 3 Haziran`a kadar devam edecek.

50 BIN TL`YE KADAR HIBE

Sertifikalarin alinmasinin ardindan is fikirlerini KOSGEB`e sunacak hanimlar, onaylanmasi halinde hayalini kurduklari is için devlet destegi alacaklar. is fikirleri onaylanan 60 ev hanimina, 50 bin TL`ye kadar hibe destegi ve faizsiz 100 bin TL`ye kadar banka kredisi imkani verilecek.



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu