Tarih: 01.01.2018 00:00

Ev sahibine kiraci sigortasi

Facebook Twitter Linked-in

Ev sahibine kiraci sigortasi

Mülk sahibi ve kiracilari arasindaki tüm anlasmazliklar tarih oluyor. Uzun yillardir Amerika basta olmak üzere pek çok ülkede uygulanan Kirada Garanti Sistemi, Türkiye’de de basladi.

Yurtdisinda uzun yillardir kullanilan Kirada Garanti Sistemi (KGS), Türkiye’de de uygulanmaya baslandi ve hem kiraciyi hem de ev sahibini korumaya yönelik olarak ithal edildi.


Özellikle mortgage sisteminin yer aldigi ülkelerde uygulanan sistem Türkiye’ye de uyarlanmaya baslandi. Karar Gazetesi`nden Ceyda Dinçbakir`in haberine göre, Amerika basta olmak üzere gelismis tüm Avrupa ülkelerinde kullanilagelen sistem içerisinde, banka ve gayrimenkul danismanlik firmalari ile isbirlikteligi içerinde mülk yönetimi hizmet birimleri veya sirketleri adi altinda hizmetler veriliyor.


HAK KAYBI YASANMAYACAK

Avukat Kadir Kurtulus, Kirada Garanti Sistemi ile kiraci ve ev sahibi arasindaki tüm anlasmazlik yaratabilecek alisverislerin ortadan kalktigini belirtti. Tüm sürecin profesyonel sirketlere teslim edildigini ve bu sayede tüm risklerin ev sahibi ve kiraci yönünden ortadan kalktigini anlatan Kadir Kurtulus, bu sistem ile ev sahibi – kiraci iliskilerinin uzman gayrimenkul danismanlari, hukukçular ve finansçilar barindiran araci sirketlerin kontrolünde olacagini belirtti ve söyle dedi:“Gayrimenkullerin dogru degerlendirilmesi ve maksimum fayda elde edilmesi saglanacaktir. Hukuki bilgi eksikligi nedeniyle kiraci ve ev sahibi yönünden olusabilecek hak kayiplarinin önüne geçilmis olacaktir.”

NASIL ISLIYOR?

- Mülk önce detayli ekspertizi yapilarak sisteme görsel ve yazili olarak kayit ediliyor.

- Taraflar ile hizmet ve yetki anlasmalari yapilarak mülkün kiralanmasi süreci baslatiliyor.

- Talepte bulunan kiracilarin risk analiz raporlari aliniyor ve kiraci ile mülk sahibi arasindaki tüm evraksal ve para alisverisi bitiriliyor.

- Yerlesme süreci baslamadan talep gelirse nakliye, boya vb. hizmetler veriliyor. 

- Istek, sikayet, ödeme bilgileri, vergisel yükümlülükler vb. ihtiyaçlar sistem üzerinden açilan özel sayfadan takip edilip yönetebiliyor.

- Gayrimenkulün tüm islemleri, bilgi ve raporu düzenli olarak iletisim araçlari ile gönderiliyor.

- Taraflar iliskilerini yipratmadan, magdur olmadan sistem sayesinde huzurlu oluyor.

AVANTAJLARI NELER?

- Mülk sahibi ile kiraci arasindaki iletisim daha saglikli ve güvenilir düzeyde tutacak.

- Ev sahiplerinin; kiraci bulmak, evi bos kaldigi için kira alamamasi ya da kira alamamasi gibi problemler ortadan kalkmis olacak.

- Faturalar, aidatlar gibi unsurlar, araci sirketin yükümlülügünde olacak.

- Pesin ödeme seçenekleriyle hem kiraci hem de ev sahipleri finansal kolayliklardan yararlanabilecek. 

- Evinizi nasil teslim ediyorsaniz o sekilde araci sirketten teslim alabileceksiniz.

- Kiraci zamaninda ödeme yapamazsa farkli ödeme seçenekleri alabilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —