Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Evde Güvenli Yasam Semineri

Evde Güvenli Yasam Semineri

Esenler Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlügü`ne bagli Afet Koordinasyon Merkezi Amirligi davet üzerine vatandasin evine giderek "Evlerde Güvenli Yasam" konulu seminerler düzenliyor.

 Evde Güvenli Yasam Semineri

Esenler Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlügü`ne bagli Afet Koordinasyon Merkezi Amirligi davet üzerine vatandasin evine giderek "Evlerde Güvenli Yasam" konulu seminerler düzenliyor.

Esenler Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlügü Afet Koordinasyon Merkezi Amirligi’ne (AKOM) bagli Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), deprem aninda alinmasi gereken önlemleri vatandaslarin evlerine giderek verdigi seminerlerle anlatiyor. Daha önce okullarda, camilerde, bilgi evlerinde bir dizi seminer veren ESKAT, simdi de davet üzerine evlerde "Evlerde Güvenli Yasam" seminerleri vermeye basladi.

ILK 72 SAAT ÇOK ÖNEMLI

Evlerine gidilen vatandaslara önce ESKAT ekibi tarafindan kurulan projeksiyon cihazi ile Van depreminin görüntüleri gösteriliyor. Deprem aninda yapilan hatalarin video görüntüleriyle detayli olarak bilgi veren ESKAT Amiri Nihat Duman, vatandasa profesyonel ekipler gelene kadar en az 72 saat kendi baslarina kalacaklarini ve enkaz altindan kurtarilana kadar yapmalari gerekenleri anlatiyor. Duman, her ailenin "Aile Afet Plani" olusturmasi gerektigini belirterek, "Bu plan ile depremde alinmasi gereken önlemlerin listesi yapilmali. Deprem sonrasinda bulusma noktalari belirlenmeli" diye konusuyor.

ÇÖK, KAPAN VE TUTUN

Duman, olasi bir deprem durumunda evde yapilmasi gerekenleri söyle özetliyor: “Sarsinti baslar baslamaz buzdolabi, çamasir makinesi, çekyat, saglam bir masa altinda veya esyalarin hemen yaninda çök, kapan ve tutun taktigi yapilmali. Asansör varsa asla kullanilmamali ve sarsinti biter bitmez, elektrik, dogalgaz ve su vanalarini kapatip afet çantasini da yanimiza alarak kontrollü bir sekilde binayi terk edip, toplanma alanina gitmemiz gerekiyor."

AFET GÖNÜLLÜSÜ OLUN

Esenler`de 12 adet AFIS (Afet Istasyonu) Deprem Konteynerinin bulundugunu söyleyen Duman, "Bunlar depremden sonra kullanilabilecek. Çadir alanlari ve toplanma alanlarinin bulundugu adreslere ise ESKAT sitesinden ulasabilirsiniz" diye konustu.

Duman, Afet Gönüllüsü olmak isteyenlere müracaat formu doldurarak alacaklari egitimlerin ardindan ESKAT ekibiyle birlikte tatbikat ve egitimlerde görev alabileceklerini de sözlerine ekledi. Afet egitimi almak isteyen vatandaslar 444 00 73 ESTIM Çagri Merkezi’ni arayarak evlerinde Güvenli Yasam Semineri alabilirler.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı