Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

`Evinizi, içinde siz olmadan yikalim`

`Evinizi, içinde siz olmadan yikalim`

Kentsel dönüsüm sürecinde riskli binalari yikacak olan Çevre ve Sehircilik Bakanligi, `Mekanlariniz mezariniz olmasin` sloganini kullanacak, vatandasa `Yikima direnme` mesaji verecek

 

Deniz ÇIÇEK / ANKARA
VAN  depreminin yaralarini sarmaya çalisan Türkiye, bir yandan da kentsel dönüsüm düzenlemesiyle tüm ülkedeki riskli yapilari yikarak yerine yenilerini yapmayi hedefliyor. Çevre ve Sehircilik Bakanligi bu kapsamda kamuoyunu deprem konusunda bilinçlendirmek ve yikimin gerekliligini anlatmak için kampanyaya hazirlaniyor.
Spot filmlerin de kullanilacagi kampanyayla, vatandasin yikimlara direnmemesi için `Evinizi, içinde siz olmadan yikalim` mesaji verilecek. Kampanyada Van depreminin görüntüleri kullanilacak, Nasuh Mahruki ve Ahmet Mete Isikara gibi depremle özdes isimlerden de yararlanilacak.
YIKIMA DIRENME!
Afet riski altindaki alanlarin dönüstürülmesine dair kanun tasarisinin TBMM`de yasalasmasi beklenirken, Çevre ve Sehircilik Bakanligi da yikimin startini kampanyayla vermeye hazirlaniyor.  Tasarinin yasalasmasi ile baslayacak kampanyayla, deprem gerçegi vatandasa tekrar hatirlatilarak, kentsel dönüsümün önemi vurgulanacak. Kampanyada afet dönüsümü yasasinin ayrintilari da anlatilarak vatandas bilgilendirilecek. Evlerini yikmamakta direnen vatandaslara, güvenli yapilarin ve deprem dönüsümünün önemi anlatilacak.
Hazirlanacak brosürle de adim adim kisilerin evlerini yikmasi için yapilacak süreçler anlatilacak.

IÇINDE SIZ OLMADAN
Bakanlik, kampanya kapsaminda belgeseller ve spot filmler hazirlayacak. Bu yayinlarda da depremle özdeslesmis Nasuh Mahruki ve Prof. Dr. Ahmet Mete Isikara gibi isimlerden yararlanilacak. Kampanya filmlerinde, deprem gerçeginin unutulmamasi için Van depremindeki enkazdan çikarilma görüntüleri de yer alacak. Kampanya kapsaminda `Evinizi, içinde siz olmadan yikalim` ve `Mekanlariniz mezarlariniz olmasin` gibi sloganlar da kullanilacak.



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu