`Evlat Acisinin Kiyasi Olmaz`

`Evlat Acisinin Kiyasi Olmaz`

Acili babalarin ?Evlat acisinin kiyasi olmaz, acilarimizi siyasete alet edip nefret ortami olusturmalarina aileler olarak müsaade etmeyecegiz.? dedigi belirtildi.

"Evlat Acisinin Kiyasi Olmaz"

Acili babalarin “Evlat acisinin kiyasi olmaz, acilarimizi siyasete alet edip nefret ortami olusturmalarina aileler olarak müsaade etmeyecegiz.” dedigi belirtildi.

Dün Gaziantep`te konusana Basbakan Erdogan, Berkin Elvan için "terörist" demis, Burakcan`a ise sahip çikmisti.

Berkin’in babasi Sami Elvan, Istanbul Okmeydani’nda iki grup arasindaki kavgada tabancayla vurularak öldürülen ve Giresun’un Alucra ilçesinde topraga verilen Burak Can’in (22) babasi Halil Karamanoglu’nu telefonla aradi.

Iki babanin, “Senin evladin benim evladimdir.” diyerek acilarini paylastigi, Karamanoglu’nun Istanbul’a dönünce Elvan’i ziyaret edecegini söyledigi ögrenildi. Acili babalarin “Evlat acisinin kiyasi olmaz, acilarimizi siyasete alet edip nefret ortami olusturmalarina aileler olarak müsaade etmeyecegiz.” dedigi belirtildi.

Okmeydani`nda Berkin Elvan (15) ve Burak Can Karamanoglu`nun (22) pes pese ölümleriyle ülke genelinde yeni bir kutuplasmaya zemin hazirlamaya çalisan provokatörlere acili babalardan ders niteliginde bir cevap geldi.

Gezi olaylarinda biber gazi fisegi sebebiyle komaya giren ve 269 gün sonra ölen Berkin Elvan`in babasi, protesto gösterileri sirasinda terör örgütü DHKP-C`nin üstlendigi bir silahli saldirida öldürülen Burak Can Karamanoglu`nun babasi Halil Karamanoglu`nu telefonla aradi.

Acili babalar birbirlerine taziyede bulundu. Elvan ve Karamanoglu ailelerinin, birbirlerine, "Senin evladin benim evladimdir." diyerek acilarini paylastigi belirtildi.

Burak Can`in babasinin Istanbul`a dönünce Sami Elvan`i ziyaret edecegini söyledigi ögrenildi. Berkin Elvan`in ailesinden edinilen bilgiye göre, iki babanin, "Evlat acisinin kiyaslamasi olmaz, acilarimizi siyasete alet edip nefret ortami olusturmalarina biz aileler olarak müsaade etmeyecegiz." dedigi kaydedildi.

Berkin Elvan`in ölümünün ardindan düzenlenen eylemlerde Burak Can Karamanoglu basina isabet eden kursunla hayatini kaybetmisti. Olayin ardindan sosyal medyada  halki kiskirtici çagrilar yapilmisti. AK Parti Grup Baskan Vekili Nurettin Canikli`nin, "Burak Can kardesimiz, Kiliçdaroglu`nun illegal askerleri tarafindan katledildi." seklindeki sözleri de gerilimin tirmanmasina yol açmisti.

ERDOGAN GAZIANTEP`TE DÜN NELER DEMISTI?


Gaziantep’te konusan Erdogan, “Istanbul’da bir cenaze yasandi. Maalesef terör örgütlerinin içine aldigi, ne yazik ki, yüzü posulu, eline sapan verilmis, cebinde demir bilyeler olan bir çocuk, maalesef biber gazina muhatap oluyor. Polis orada yüzü posulu elinde sapanla, demir bilyeleri savuran o çocugun kaç yasinda oldugunu nereden anlayacak?” dedi.

Ardindan Berkin Elvan’in ekmek almaya gitmedigini savunarak acili aileyi hedef gösterdi: “Kiliçdaroglu, her zamanki gibi yalan söylüyor. Ne diyor ‘Ekmek almaya giden çocuk’ diyor. Dürüst ol dürüst, ne alakasi var. Annesi diyor ki; ‘Evladimin katili Basbakan’. Ben evlada sevgiyi, muhabbeti bilirim ama sizin evladinizin mezarina, demir bilye atisinizi pek anlamadim. O demir bilyeleri niçin atiyorsun, mezara neyin mesajini veriyorsun. Ayni seyi baba söylüyor.” Daha sonra sözü Okmeydani’nda öldürülen Burak Can’a getiren Erdogan, ne söyledigine bakmadan kendisi ve partisi disindaki herkesi gerginligi tirmandirmakla suçladi: “Burak Can’in elinde silah yoktu. Sadece evinin önünde olan bu yavruyu sehit ediyorlar ve sokakta toplanan kovan sayisi 42. Bunlar bu teröristlerle el ele is tutuyorlar. O yavrumuzu öldürenler iste Kiliçdaroglu’nun gayri resmi illegal cellatlaridir. Onun babasi Istanbul Kasimpasa’daki cenazeyi aliyor, memleketi Giresun’a götürüyor. Gençler gerilmesin diyor. Vatan sag olsun diyor, aciya katlanacagim diyor. Kim gerilimden yana, kim baristan yana. Tunceli’de ayni sekilde, bir polisimiz  30 yasinda, daha 8 aylik evli bu polisimiz olaylar içerisinde sehit oldu. Çevreye, dükkânlara, esnafa zarar verdiler. MHP çikmis, bu militanlari tesvik eden mesajlar veriyor. Holding patronlari hepsi el ele. Malum medya mansetlerinden adeta kan döküyor, kin fiskirtiyor, sanmayin ki bunlar bir çocugun cenazesi için bir araya geldi. Bunlar ekonomimizi, huzuru, çözüm sürecini yipratmak isteyenler.”