Evlilik okulunda kadina kölelik dersleri

Evlilik okulunda kadina kölelik dersleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Fatma Sahin`in ?hükümet politikasi haline getirecegiz? dedigi Evlilik Okullari

Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Fatma Sahin’in “hükümet politikasi haline getirecegiz” dedigi Evlilik Okullari projesinin gerçek yüzü ortaya çikiyor. Kütahya’da verilen 3 günlük kurstaki egitimlerde kadinlarin çalismasinin aile bütçesine zarar verdigi, nikahsiz yasamanin kadini soysuzlastirdigi anlatildi! Müftülügün gönderdigi vaiz ise feministlerin kadin haklarini savunarak kadinlara “zulm” ettigini ileri sürdü.

PÜF NOKTASI KADIN

Kütahya Valiligi Il Saglik Müdürlügü Evlilik okulu açti. 8 Mayista derslere baslayan Evlilik Okulu, üç günlük egitim sonrasi okulu tamamlayan evli, nisanli çiftlere sertifika dagitti. Illerin bosanma basvuru oranlarina göre açilan evlilik okullari; “Sevgi dolu bir beraberlik olusturmanin püf noktalari” basligi ile egitime bes çift ile basladi.

KADININ ÇALISMASI AILEYE ZARARMIS!

Kütahya’daki Evlilik Okulu’nun ilk gününde, “Evilikte dogru iletisim ve evlilikte çatisma çözüm yollari” basligi ile ilk oturumu açan Rehberlik Arastirma Merkezi Müdürü Ugur Aliç bosanma orani istatistiklerini vererek, ailenin kutsal oldugu ve bir arada olmasi gerektigi üzerinde durdu. Daha sonra evlilikte kadinin çalisma hayatina girmemesi gerektigini vurgulayan Aliç “Kadinin çalismasi durumunda, disardan yemek yiyen ailenin toplam gelirinde 1.200 TL zarar tespit ettigini’ söyledi.

Ikinci oturumda ise cinsellik konusu ele alindi. Oturumun basinda çiftler, kadin ve erkek olmak üzere iki gruba ayrildi. Kadinlara AÇSAP Merkezinden Ebe Canan Tarik, erkeklere ise Il Saglik Müdürlügü Saglik Memuru Ünal Türe tarafindan cinsellik egitimi verildi.

Her iki gruba slaytlar üzerinden verilen cinsellik egitimi kadinlara ve erkeklere kadin anatomisi üzerinden anlatildi. Özellikle kadinlar grubunda üzerinde durulan konular olan Cinsel birliktelik yasinin düsmesi ve üniversite ögrencilerinde evlilik öncesi birlikteligin fazla olmasi kinandi. Yapilan istatistiklere deginen Tarik “Erkeklere yapilan anket sonrasi kizlik zarina verilen önemin yüzde 44 oldugunu” söyleyerek evlenmemis kadinlari uyardi.

VAIZDEN FEMINIZM ELESTIRISI

Ikinci gün ise; Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik Ögretmeni M. Emin Bakirdemir, “Esler arasi rol paylasimi evilik ve aile hayati” konulu oturumu açti. Babanin “otorite kaynagi”  annenin “sevgi kaynagi” olmasi gerektigini ileri süren Bakirdemir, ailenin önemini vurgulayarak, bosanmalarin eslerin üzerlerine düseni yaptiklari takdirde önlenebilecegini savundu.

Ikinci oturumda, Il Müftülügünden Vaiz Mustafa Karayel “Evlik hayatinin dini boyutu” konusu üzerine egitim verdi. Nikahsiz birlikteligin dinen uygun olmadigini ve nikahin Allah’in emri oldugunu, nikahsiz yasamanin kadinlari soysuzlastirdigini ve ahlaksizlastirdigini söyleyen Karayel, feministlerin kadin haklari savunuculugu yaparak kadinlara zulüm ettiklerini söyledi. Ideal kadin tanimlamasi yapan Karayel Hadis-i Seriften örnekler vererek kadinin sadece dinen güzel olmasi gerektigini söyledi.

Son gün ise;  Evlilik Danisma Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Rumeysa Günay Inanç, katilan çiftlere degerlendirme sonucu sertifikalarini verdi. Türkiye çapinda bu okullari yayginlastirarak, “sorunsuz evlilikler” yaratmak istediklerini açiklayan Inanç, Kütahya’da kurslarin devam edecegini söyledi ve bu sertifikalarin derecelere göre sürekli egitimle verilecegini ekledi. (Kütahya/EVRENSEL)