Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

EY PAPA VAY PAPA

EY PAPA VAY PAPA

Halkimiz arasinda `papazi bulmak` diye bir tabir vardir! Kötü bir sonuçla karsilasmayi tarif eder.

EY PAPA VAY PAPA

Halkimiz arasinda "papazi bulmak" diye bir tabir vardir! Kötü bir sonuçla karsilasmayi tarif eder.

Siyaseten bir devlet baskaninin Papa ziyareti gerekli olabilir! Ama referandum zamani eyy çektigin, haçli ittifakinin manevi reisinin yanina gitmek aslinda tam olarak ta papazi bulmak tabirine denk gelmektedir!

Denklik konusu açilmis iken gaz ile çalisan bir kitlenin gaza getirilmesi amaci ile paylasilan bir resimden "denk koltuk" üzerinden birileri gazlanmaya çalisildi. Bunu derin strateji, Osmanlinin uyanisi, Papa ayagini denk al, kimi kandiriyorsunuz leyn, düzleminde capsler ile dillendirip görsel hale getirdiler.

Keske dillendirmekle kalsalardi! Isi görsele dökünce ve bu görselin baska varyasyonlari da ortaya çikinca, bekledikleri ikinci "one minut" perdesi ellerinde patladi. Gerekli etkiyi yapmadi.

Zaten birincisinde "medarötöre söyledim" kismi perdelenip, Fetocular tarafindan yalnizlastirilmaya, Menderes Özal Erdogan denklemi içine çekilmeye çalisilan Erdogan için bir PIAR çalismasi idi. Zaten ondan sonra geçen yillardaki Israil ticareti ve Israil`e yapilan katkilar göz önüne alinacak olur ise bu isin PIAR çalismasindan baska bir sey olmadigi da açikça görülecektir.

Siyasi gazlama olarak anlamli da olsa, bu benzetme ve yakistirmalar profesör ünvanina, yazar titrine sahip, düsünür nami ile anilan kisiler tarafindan yapiliyor olmasi kalite seviyesinin ne hallere geldigini göstermesi açisindan içler acisidir.

Bu kalitesizlik ile dünya ülkeleri arasinda istedigimiz siralara yükselmek öküz altinda buzagi aramaktan farksizdir.

Bazen tersten okumak iyi oluyor! Yapilan bir karikatürde, Partili cumhurbaskani ailesi ile birlikte papnin yaninda poz veriyor. Baloncukta partili Cumhurbaskani: "Ahh!...Ah!.. Simdi benim yerimde CHP` nin basindaki o zat olacakti…Eyy Kiliçdaroglu!.. Sehit cenazeleri kalkarken senin Vatikan` da ne isin var? Demek ne iyi olurdu." yaziyor.

Kalitesizligin revaçta oldugu dönemde her seyi alkislayan bir kitleye dogruyu anlatmak için bazen tersten okuma yapmak gerekiyor. Okumayi sevmeyene tersten okumakta para etmiyor derseniz, tarihte kisa bir yolculuk yaptirin.

Yolculuk esnasinda, çok kisa zamanda bu kadar dönüsten baslari dönüyor ve aci gerçekler ile bas basa kalmak için hemen kaçiyorlar.

Amerikan askerlerine evlerine sag salim dönmeleri için dua eden, Papadan dua bekleyen anlayisa ve bu anlayistan dünya liderligi çikarmaya çalisanlara biz de dua ediyoruz.

Bizim gibi siradan vatandasin duasindan umarim rahatsiz olmazlar!



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu