Eyfel Kulesi Avrupa`ya bedel!

Eyfel Kulesi Avrupa`ya bedel!

Eyfel Kulesi Avrupa`ya bedel! Italyan arastirmacilar Avrupa`da yer alan tarihi yapilarin degerlerini ortaya çikardi. Yapilarin görüntüleri, marka degerleri ve estetik güzelliklerini ele alan uzmanlar Paris`teki Eyfel Kulesi`ne 434 milyar euro paha biçti.

Eyfel Kulesi: 434 milyar euro
Fransa’nin baskenti Paris’te düzenlenen Dünya Fuari için insa edildi. 1889’da tamamlanan 324 metrelik yapiya özellikle turistler ve asiklar ilgi gösteriyor. Turistlerin zirvesine çikabildigi Eyfel Kulesi, Paris’in en önemli sembollerinden biri oldu. 2011’de 7 milyonu askin insan Eyfel Kulesi’nin tepesine çikarak, yapiyi, “Dünyanin en çok ziyaret edilen parali yapisi” oldu.

Italya’nin baskenti Roma’da yer alan Kolezyum, Roma Imparatorlugu’nun insa ettigi en büyük arena olma özelligini tasiyor. MS 80’lerde insaati tamamlanan Kolezyum’un kapasitesi 50 bin kisi. Özellikle depremlerle son zamanlarda bazi parçalari yikilan Kolezyum, geçmiste gladyatör müsabakalarina ev sahipligi yapti.

La Sagrada Familia Katedrali: 90 milyar euro
Ispanya’nin Barcelona kentinde bulunan katedral tamamlanmamis olmasina ragmen 90 milyar euro degerinde. Ünlü mimar Antoni Gaudi’nin 1882’de basladigi katedral ölümüyle yarim kaldi. Gaudi’nin tasariminin tamamen anlasilamamasi sebebiyle insaat yavas bir biçimde ilerlemeye devam ediyor.

Duomo Katedrali: 32 milyar euro
Milano’da yer alan Duomo Katedrali 11 bin metrekarelik alani ile Italya’nin en büyük kilisesidir. 1386’da yapimina baslanan kilise 500 yilda tamamlandi. Katedral, içerisinde yer alan fresk ve heykellerle turistlerin gözde bulusma mekani oldu.

Stonehenge: 10 milyar euro
Ingiltere’nin batisinda yer alan Stonehenge yanyana dizili vaziyette çember olusturan taslardan olusuyor. MÖ 3000 ile MÖ 2000 yillari arasinda dikildigi tahmin edilen taslarin bir ibadet merkezi oldugu tahmin ediliyor. Komplo teorisyenleri taslarin uzaylilar tarafindan tasindigini iddia ediyor.

Londra Kulesi: 70 milyar euro
Ingiltere’nin baskenti Londra’da yer alan Londra Kulesi 1078’de tamamlandi. Birçok bina ve hendegi bulunan kaleye sahip yapi geçmiste darphane, hapishane, cephanelik ve devlet hazinesi olarak da hizmet verdi. En önemli yapilari arasinda köprü, kule ve kale yer aliyor.