Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Eyidogan ?Esenler Turgut reis`te durum vahimdir?

Eyidogan ?Esenler Turgut reis`te durum vahimdir?

Istanbul 2. Bölge CHP Milletvekillerinden Haluk Eyidogan Esenler Turgut Reis Mahallesi`nde IBB`nin yaptigi konutlarin magdur olan vatandaslar sorunlari diledikten sonra ?Burada durum vahimdir? ifadesinde bulundu.

Eyidogan “Esenler Turgut reis’te durum vahimdir”

Istanbul 2. Bölge CHP Milletvekillerinden Haluk Eyidogan Esenler Turgut Reis Mahallesi’nde IBB’nin yaptigi konutlarin magdur olan vatandaslar sorunlari diledikten sonra ”Burada durum vahimdir” ifadesinde bulundu.

Istanbul 2. Bölge CHP Milletvekillerinden Haluk Eyidogan ve CHP Esenler Ilçe Baskani Halil Özden, mimar mühendis  Aksal Örüklü ve Mustafa Usta ile beraber Esenler Turgut Reis Mahallesi’nde IBB’nin yaptigi yeni konutlara tasinan vatandaslarin sorunlarini yerinde incelediler.

Esenler Turgut Reis Mahallesi’nde IBB’nin yaptigi konutlarin magdur olan vatandaslar sorunlarini Istanbul 2. Bölge CHP Milletvekillerinden Haluk Eyidogan’a anlattilar.

O günden beri tabularini almadiklarina sahit oldum

Eyidogan  ”Burada durum vahimdir. Evleri yikilan 10 dönümlük arazideki insanlarin 7 dönümlük arazide yapilan konutlara tasindiklarini görmekteyim. 7 blok ve her blokta 40 daire olan binalar yaptilar. Vatandaslari buralara tasidilar. Burada 280 malik var. Subat 2013’ten beri burada oturuyorlar. Ancak, o günden beri tabularini almadiklarina sahit oldum. IBB bu konutlari müteahhitlere yaptirmis. Müteahhidin görevi, tüm mülkiyet sorunlarini ve bürokratik engelleri çözüme ulastirarak vatandaslara tapularini vermesidir.

Kentsel dönüsümde belediyeler vatandasi müteahhitlerin önüne atmamali

Eyidogan, “Esenler Belediyesi ve IBB yetkilileri bize 2 ay içinde tabularimizi vereceklerini söylemistiler. Evet. Buradaki sorun vahim. Sizin elinize kat ittifak tapusu verilseydi. bugün bu sorunlari yasamayacaktiniz. Burasi insaat halinde iken kat ittifak tapulari size verilmeliydi. Kentsel dönüsümde belediyeler vatandasi müteahhitlerin önüne atmamali. Sanirim, burada bazi sözlesmeler var. Sizin büyük bir hak kaybiniz söz konusu. Belediyeler vatandas ve müteahhitler ile birlikte kentsel dönüsüm faaliyetlerine girisecekse ve ortaya bir sey çikarilacaksa imzali hukuki degeri olan sözlesmeler yapmalidirlar. Ortada sözlesme yoksa verilen sözler hukuki olarak hiçbir anlam ifade etmez.”
 
Sizin dolandirildiginizi görüyorum

Eyidogan “Kamuyu temsil eden bir belediye baskani kentsel dönüsüm yapacagim diye sizleri sözle mi ikna edecek? Bu ülkede kanun, hukuk var. Sizin dolandirildiginizi görüyorum. Size birileri gelip buradan çikin derlerse ne yapacaksiniz? Elinizde mahkemede delil sayilabilecek bir belge yok. Bu dairelerin sizin oldugunu bile ispatlayamazsiniz”
 
komik bir cevap; Kura çekimi ile vatandaslarimiza dairelerini verdik demis

Eyidogan “Bakiniz CHP Esenler Belediye Meclis Üyeleri 2 Eylül 2013 tarihinde Belediye Meclis Baskanligi’na bir önerge verdiler. Önergede, Turgut Reis Mahallesi’nde yapilan bu konutlarda hak sahiplerine tapulari verilmis mi? Verilmisse, kim tarafindan veya hangi kamu kurum tarafindan verilmis? Verilmemisse, tapular bu zamana neden verilmedi? Söz konusu insaatlarla ilgili insaat ruhsati örnegini, yapi kullanma izin belgesi örnegini tarafimiza verilmesini istemislerdi. Ancak 15 gün içerisinde cevap vermeleri gerekirken, soru önergelerine Belediye Baskani’ndan komik bir cevap geldi: Kentsel dönüsümde Esenler Istanbul’a örnek ilçedir. Mülkiyet sahipleri ile anlasma yolu ile kentsel dönüsüm yapiyoruz. Vatandasimiz memnun. Kura çekimi ile vatandaslarimiza dairelerini verdik demis.”



Belediye Baskani’nin elinde belge ve bilgi olmadigi için bana yazili cevap veremedi

Eyidogan “Ben de dört mahalledeki kentsel dönüsüm hakkinda kendisinden tarafima yazili belge vermesini istedim. Ancak, bu Belediye Baskani’nin elinde belge ve bilgi olmadigi için bana yazili cevap veremedi. Buradaki vatandaslara da yazili bir belge vermedigine ya da veremedigine göre üzücü bir durumla karsi karsiyayiz. Vatandaslar magdurdur; burada ibretlik bir durum söz konusudur. Ortada bir sözlesme yoksa verilen sözlerin hukuki olarak hiçbir anlami yoktur.” dedi.

Bu konuyu Büyük Millet Meclisine tasiyacagim

Bu konuyu Büyük Millet Meclisi ve Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi`ne tasiyacagini ifade eden Eyidogan`in yanisira, Ilçe Baskani Halil Özden`de dönüsüm magdurlarina hukuki bir süreç baslatmalari durumunda ilçe olarak hukuki ve teknik destek saglayacaklari teminatini verdi.

 



  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli