Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Eyidogan: Fayin dogusunda gerilme artti

Eyidogan: Fayin dogusunda gerilme artti

CHP Istanbul 2. Bölge eski milletvekili ve ITÜ Jeofizik Mühendisligi Bölümü E. Ögretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Eyidogan, 21 Temmuz 2017 tarihinde Bodrum ve çevresini sarsan depremin bugüne kadar yüzlerce artçi depremi oldugu söyleyerek önemli açiklamada bul

 Eyidogan: Fayin dogusunda gerilme artti

CHP Istanbul 2. Bölge eski milletvekili ve ITÜ Jeofizik Mühendisligi Bölümü E. Ögretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Eyidogan, 21 Temmuz 2017 tarihinde Bodrum ve çevresini sarsan depremin bugüne kadar yüzlerce artçi depremi oldugu söyleyerek önemli açiklamada bulundu.
 
Prof. Dr. Eyidogan, “21 Temmuz 2017 tarihinde Bodrum ve çevresini sarsan depremin bugüne kadar yüzlerce artçi depremi oldu ve sürüyor. Artçi depremler önceleri Bodrum`un yakin çevresinde olurken zaman içerisinde doguya dogru göç etmeye basladi. Bir ara sayilari giderek azalan artçi depremler bir süre sonra Bodrum dogusunda giderek artmaya basladi. Son hafta içerisinde büyüklükleri ve sayilari artan artçi depremlerin 6,6 büyüklügünde deprem yaratan fayin dogusunda artan gerilme alaninin bu artçi deprem artisina neden oldugu anlasilmaktadir.
Gökova fayinin bu bölgedeki parçasinin gerilme artisi ile harekete geçtigi ve bir süre daha bu artçi depremlerin etkin olacagi söylenebilir. Bu yazima ekledigim resimler sirasiyla; 1. Son 30 günkü deprem etkinligi, 2. Son 7 günkü deprem etkinligi, 3. Son 5 günlük deprem etkinligi, 4. Son 1 günlük deprem etkinligi, 5. Volkan Sevilgen`in (USGS) Bodrum depremi için hesapladigi gerilme (stres) alani dagilimi. Kirmizi bölgeler artan gerilme alani bölgeleri, mavi bölgeler azalan gerilme alani bölgeleri”


 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı