Tarih: 01.01.2018 00:00

Facebook`tan BDP`ye büyük sok!

Facebook Twitter Linked-in

Facebook`tan BDP`ye büyük sok!

Agustos ayinda BDP’li bazi isimlerin sayfalarini kapatan sosyal medya sitesi Facebook, bakin bu kez ne yapti!

Agustos ayinda BDP’li bazi isimlerin sayfalarini kapatan sosyal medya sitesi Facebook, bu kez BDP Istanbul Il Örgütü`nün resmi Facebook hesabini da kapatti.

Facebook yönetiminden “Bu sayfa Facebook tarafindan yayindan kaldirilmistir" açiklamasinin geldigini belirten BDP Istanbul Il Örgütü, “Partimizin yayin hakkina bir müdahale olarak düsündügümüz bu karari protesto ediyoruz” dedi.

Sayfalarini kapatilmasini düsünce ve ifade hakkina yönelik bir saldiri olarak nitelendiren BDP açiklamasinda sunlara yer verdi:

“Bu karari düsünce ve ifade hakkina saldiri olarak kabul ediyoruz. Ifade hakki temel insan hakkidir. Konu, bir siyasi partinin kendisini ifade etmesi konusu olunca isin boyutu daha da önem tasimaktadir. Milyonlarca taraftari olan ve büyük bir bölümü Facebook takipçisi oldugunu düsündügümüzde, Facebook’un, izahta zorlandigimiz bu kararina karsi demokrat kamuoyunu tavir almaya çagiriyoruz.”

Facebook, Agustos ayinda da 10’fan fazla Kürt siyasetçinin Facebook saylarini kapatmis, site yetkililerinden Richard Allan kapatmalaa gerekçe olarak “Terör örgütünün övülmesi” ve “Örgüt flama, bayrak ve sembollerin kullanilmasi”ni göstermisti.

Samanyolu Haber

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —