Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Fareli Köyün Kavalcisi

Fareli Köyün Kavalcisi

Bilal Erdogan adli sahis: “Acaba ben bu milleti kafalarda, ayaklarda, yasam tarzlarinda tutsak edebilir miyim demisler. Neden? Nasil inanirsaniz öyle yasarsiniz

Bizi kültürleriyle tutsak etmeye çalistilar. Müziklerinden yemeklerine, kiyafetlerine, bütün yasam tarzlarina kadar. Türkiye’de yillarca müzik derslerinde blok flüt çalinmasinin sebebi basit bir sey degildir. Veyahut da beden egitim derslerinde ritmik jimnastigin öne çikarilmasinin sebebi basit bir sey degildir.” demis.

Kapitalizm ve emperyalizmin bu ülke üzerinde oynadigi oyunlar belli iken, Full Bright adli ABD sebekesinin etkisinin egitim sistemimiz üzerindeki etkili hepimizin malumu iken, bu sözleri ciddiye almak gerekir, derken söyleyene bakinca isin ciddiyeti ortadan kalkiyor!

Bu isi; egitim uzmani, tarih adami, pedagog söylemiyor. Egitim hayati bu ülke kadar yabanci ülkelerde geçen biri söylüyor. Bu tip adamlar konusunca benim aklima hemen "Fareli Köyün Kavalcisi" masali geliveriyor.

Masali bilenler bilir; köyü fareler basar, kavalci fareleri temizler, muhtar kavalciya verdigi sözü tutmaz, kavalci kizar köyün çocuklarini pesine takar gider…

Bu ülkeyi yönetip, yönettigi ülkeye ahkâm kesip, yapmasi gerekenleri yapmayanlarin, masaldaki muhtar gibi davrananlarin dogru söylemleri bile insana igreti gelmeye basliyor.

15 yil tek basina iktidarda olup, egitim sistemini yapboz tahtasina çeviren bir iktidarin sorumlusu gibi konusan Bilal Erdogan kendi mahdumunu nerede okuttugunu açiklar ise ve oralarda flüt yerine kaval mi çalindigini izah ederler ise bizlerin suurlanmasina vesile olmus olurlar!

Asagida yazdiklarim:

-Internette trol hesabi ile kendi kendine övgüler dizmek (vekilinden belediye baskanina alenilesmis ve sik görülen bir durum haline gelmistir).

-Kandirilmak üzerine ustalik sahibi olmak( kim veya kimler oldugunu söylemeye gerek yok).  

-Metal yorgunlugundan bahsedip basin toplantisinda uyuklamak (kim veya kimler oldugunu söylemeye gerek var mi)?

-Kupon arazi derdine düsüp, Istanbul`u yasanmaz hale getirip, ihanet edildi demek (kim veya kimler oldugu hepimizin malumu).

- Malta da sirket açip yerli ve milli olmak adina hamaset kesenler (kim veya kimler oldugunu söylemeye gerek var mi)?

Flüt çalmaktan mi, yoksa havalarin oynak olmasindan mi, ritmik jimnastigi fazla yapmaktan dolayi mi olmaktadir?

Çalinan ülke gelecegi yerine iskartaya çikmis sömürü çarklari ile milleti oyalamaya gerek yok. Bozuk düzenin, bozuk egitim sisteminde, bozulmadan, çalmadan, çirpmadan hayat mücadelesi verenlere selam olsun.

10.11.2017 



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli