Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Fati Esenlerdeydi

Fati Esenlerdeydi

Engellilerle birlikte yasama kültürünü artirmak amaci ile olusturulan ?FATI ?karakteri Esenlerlilere tanitildi. Tanitimda katilim azligi katilanlar tarafindan saskinlikla karsilandi.

Hasan Gürsoy/Gazete Esenler

Fati Esenlerdeydi

Engellilerle birlikte yasama kültürünü artirmak amaci ile olusturulan “FATI “karakteri Esenlerlilere tanitildi. Tanitimda katilim azligi katilanlar tarafindan saskinlikla karsilandi.

Türkiye Beyazay Derneginin “Birlikte Yürüyoruz” sosyal sorumlululuk projesine, T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi, T.C Istanbul Valiligi, T.C Il Milli Egitim Müdürlügü, Yildiz Teknik Üniversitesi, T.C Basaksehir Belediyesi, T.C Esenler Belediyesi ve T.C Üsküdar Belediyesi destek vermektedir. Kampanya kapsaminda pilot ilçeler olarak seçilen Istanbul’un Basaksehir, Esenler ve Üsküdar Belediyeleri isbirligi kapsaminda 01.01.2013 – 30.06.2013 tarihleri arasinda Engellilerle birlikte yasama kültürünü artirmak amaci ile çesitli etkinlikler düzenlenecektir.

Kampanyada pilot ilçe olan T.C Esenler Belediyesi Konferans salonunda bir etkinlik gerçeklestirildi. Programa Beyazay Dernek Baskani Lokman AYVA, Rota Haber Ünal tanik, Esenler Çankirililar Dernek Baskani Mustafa KAPLAN, Esenler Bayburtlular Dernek Baskani Fuat SAKA, Esenler Bati Trakya Dernek Baskani Ethem Senol,Yunusemre IÖO Ögretmeni Ergün Usta ve Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi Onursal Baskani Ahmet KURT katildi.

Kampanyanin tanitim yüzü olan Fati karekteri ve arkadaslari görsel bir skeç sunumu gerçeklestirdi. Devaminda ayni zamanda Engelli çocugu olan Rota haber Genel yayin yönetmeni Ünal Tanik Engellilerle birlikte yürüyoruz kampanyasina gerekli destegin verilmesi gerektigini ileterek, bir engelli babasi olarak yasadigi zorluklari aktardi.

Türkiye Beyazay Dernegi Baskani Lokman AYVA, Kampanyanin “Hayat yürüyüsünü birlikte yapabiliyor muyuz?” sorusundan hareketle dogdugunu kaydeden Ayva “FATI” nin harfleri bir olguyu temsil etmektedir ifadesinde bulundu. Fati açilimi;

Farkindalik

Akil

Tatbikat

Istemdisi

Ayva, Hayat yürüyüsünü birlikte yapma ve birbirimizi daha zengin hale getirmeye çalisiyoruz. Toplumumuzda engellilerin aciz olduguna dair bir yargi var. Artik Engelli insan acizdir anlayisindan kurtulmamiz lazim.Bu kampanya ile Engellilere yönelik duyarliligi maksimize edip, bilgisizligi ortadan kaldirarak engelliye nasil davranilmasi gerektigini ortaya koymak için yola çiktik. Dedi.Esprili ve bol fikra anlatimiyla konusmasini tamamlayan ayva Esenler Belediyesine desteklerinden dolayi tesekkür etti.

Programa çok az bir katilim olmasi, ve özellikle Esenler protokolünden neredeyse hiç kimsenin katilim saglamamasi katilimcilar tarafindan saskinlikla karsilandi.

 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli