Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Fatih Ormanlari Imara Açiliyor!..

Fatih Ormanlari Imara Açiliyor!..

Bu nedenle Istanbul`un rantlarindan faydalanmak isteyenlere ?GÖZÜNAYDIN ISTANBUL? diyoruz.

Fatih Ormanlari Imara Açiliyor!

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Meclisi 2016 yili Ocak ayi toplantilarinda gündem disi söz alan Zeytinburnu Belediyesi ve IBB Meclisi CHP üyesi mimar Esin Hacialioglu bir konusma yapti. Hacialioglu konusmasinda Istanbul’un can damari olan Fatih ormanlarinin imara açilmasi konusunu gündeme getirdi.  Bu nedenle Istanbul’un rantlarindan faydalanmak isteyenlere “GÖZÜNAYDIN ISTANBUL” diyoruz.

CHP’li Meclis Üyesi Mimar Esin Hacialioglu Çevre ve Sehircilik Bakanligini elestirdi, Baskan Topbas ve AKP’li Meclis Üyelerini sessiz kalmakla suçladi ve konuyu IBB gündemine getirerek Meclis kürsüsünde konustu: “Çevre ve Sehircilik Bakanliginin kurulmasindan sonra, Istanbul Büyüksehir Belediyesinin ret ettigi projeler ve plan tadilatlarinin, Bakanlik tarafindan kabul edildigini hayretler içerisinde görmekte ve takip etmekteyiz” dedi..

1/100.000 planlarda kesinlikle korunacak alan ilan edilen Fatih Ormaninin % 57 ile Imara açilmak istendigi süreçte Belediye Baskani Kadir Topbas’in gene tavirsiz kalmasi ilginçtir. Istanbul’a yapilan ve kentin genelini ilgilendiren konularda IBB Kararlari yok sayilmaktadir.

“3 emsal plan karari olan bir arsa Bakanlikta hangi görüsmeler ve ilke kararlari ile bir gecede 17 emsale çikarilirken Büyüksehir Belediye Baskani basta olmak üzere AKP grup yöneticileri, komisyon üyeleri ve meclis üyeleri sessiz kalmayi neden tercih etmektedir. Biz CHP IBB Meclis üyeleri olarak kente karsi islenen bu suçlarin takipçisi olduk ve olmaya devam edecegiz”  diyerek baskan Kadir Topbas’a seslendi.

Sayin Baskan, Degerli meclis üyeleri; öncelikle 2016 yilinin kente, kentliye ve ülkemize güzel günler getirmesini diliyorum. Kentin, kentlinin, ormanlarinin, kiyilarinin, kültürel mirasinin, kuslarinin, böceklerinin, saripapatyalarinin kendilerini sürdürebilir bir dünyada var edebilmelerini diliyorum.

Son yillarda özellikle Çevre ve Sehircilik Bakanliginin kurulmasindan sonra, Istanbul Büyüksehir Belediyesinin ret ettigi projeler ve plan tadilatlarinin, bakanlik tarafindan kabul edildigini hayretler içerisinde görmekte ve takip etmekteyiz. Kente karsi büyük yogunluk getiren ya da ekolojik anlamda geri dönüsü olmayacak projeler ve plan tadilatlari Istanbul’un karar mekanizmalari yok sayilarak kabul görmektedir. Basta bagli bulundugu belediye olmak üzere IBB tarafindan da oy birligi ile ret edilme gerekçeleri açik olarak ilan edilmis olmasina ragmen, plan tadilatlari bakanlik tarafindan uygun bulunmaktadir” diyerek alinan kararlari elestirdi.

 Kaynak; Yön Gazetesi



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli