Fatma Sengül'ün Istinaf durusmasi sanik avukatin mazeret sunmasi üzerine ertelendi!

Fatma Sengül'ün Istinaf durusmasi sanik avukatin mazeret sunmasi üzerine ertelendi!

Fatma Sengül'ü öldüren Zeynel Akbas'a uygulanan haksiz tahrik indirimine avukatlarin itirazi sonucu Istinaf Mahkemesine tasinan dava 22 Subat'a ertelendi.

Haber/Elmas Aydogan

Kartal adliyesi önünde CHP Istanbul il kadin kollari yönetimi, Kartal, Pendik ve Maltepe kadin kollari baskani ve yöneticileri Istinaf durusmasi öncesi katilim sagladilar. Fatma Sengül’ün Avukati ve kizi Açelya Sengül durusma sonrasi adliye önünde  açiklama yaptilar.

Istanbul Maltepe Gülensu Mahallesi'nde ise gitmek için çiktigi evinin önünde öldürülen Fatma Sengül’ün katili Zeynel Akbas’a 19 Aralik 2019’da "haksiz tahrik indirimi" uygulanarak 18 yil ceza verilmisti. Alinan karara itiraz edilmesiyle bugün gerçeklestirilmesi planlanan Istinaf durusmasi, Zeynel Akbas’in avukatinin mahkeme saatine çok az kala mazeret sunmasi nedeniyle yapilamadi. Durusma 22 Subat günü saat 10.30’da görülmek üzere ertelendi.

Istinaf durusmasi sonrasinda adliye önünde açiklama yapan Fatma Sengül’ün Avukati “ özellikle Pandemi sürecinde her gün birden çok kadin öldürülürken, evlerinde seslerini çikaramazken, cinsel istismara maruz kalirken tüm bunlar yasanirken olmayan bir hakaretten bir katin katiline haksiz tahrik indirimi uygulandi.  Bu ülkede kadinlar erkekler tarafindan canice katledilirken, cezasizlik politikasi kadin cinayetlerinin önünü açiyor ve mesrulastiriyor. Fatma Sengül Davasi da bunun en net örnegidir” dedi.

Fatma Sengül’ün kizi Açelya Sengül ise durusmasinin ertelenmesine karsi sunlari söyledi “Mahkeme salonuna girdigimiz gibi çikmamiz bir oldu. Çok uzun sürmedi çünkü katilin avukati son dakika gelemeyecegini sunarak davayi erteletti. Biz biliyoruz ki bu bir yildirma politikasi, kamuoyu baskisini biraz daha yavaslatabilmek için yapilan bir hamle. Çünkü birçok sanatçi destek verdi, birçok sivil toplum kurulusu destek oldu, birçok kadin bu davayi takip ediyordu. Bu bir yildirma politikasidir ama yilmayacagiz” dedi.

Annesinin mezarina gitmek için karari bekledigini ifade eden Sengül, “Gönül isterdi ki bugün burada karar verilsin, ben de artik annemin mezarina gidebileyim. Çünkü 2 yildir annemin mezarina hiçbir sekilde gidemedim artik gitmek istiyorum. Bu karari bekledim, verilen karar beni üzdü” dedi ve mücadeleye devam edecegini belirtti.