Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Fenerbahçe adalet için yürüdü

Fenerbahçe adalet için yürüdü

Fenerbahçeli Avukatlar Dernegi tarafindan düzenlenen "Türkiye Için Adalet, Fenerbahçe Için Adalet" yürüyüsü coskuyla tamamlandi. Yürüyüsten sonra Aziz Yildirim ve taraftarlar birlikte maçi bekledi

Fenerbahçe Kulübü Baskani Aziz Yildirim ve yöneticilerin de katilacagi yürüyüs, saat 14.00`te Saskinbakkal`da basladi. Fenerbahçe Baskani Aziz Yildirim kortejin basina geçerek yürüyüsü baslatti.

Binlerce Fenerbahçe taraftarinin katildigi yürüyüste, Kulüp baskani Yildirim, Saskinbakkal`da bir süre taraftarlarin tezahüratlarina tempo tutarak eslik etti, taraftarlar Yildirim lehinde tezahürat yaparak, sevgi gösterilerinde bulundu.

Yürüyüse katilan taraftarlar Fenerbahçe ve Türk bayraklarinin yani sira Atatürk posterleriyle renkli görüntüler olusturdu.

Fenerbahçe`den baska takimlarin taraflarinin da yürüyüse destek verdigi görüldü. Besiktas ve Galatasaray formali bazi vatandaslar Fenerbahçelilerle birlikte yürüyüste yer aldi. Yürüyüs esnasinda bazi Trabzonspor formali vatandaslar da dikkat çekti.

Taraftarlar yürürken ayni zamanda; "Ali Ismail Korkmaz Fenerbahçe yikilmaz", "Dik dur egilme, taraftarin seninle", "Her yer Aziz, her yil Yildirim" seklinde tempo tuttu. Taraftarlarin tek bir agizdan dile getirdigi su ifadeler de dikkat çekti:
"Ayakkabi kutusu milyonlar doldu-Suçlu yine Fener oldu-Ne cemaat ne AKP-Tam bagimsiz Fenerbahçe."

 

Gezi direnisinde Eskisehir`de dövülerek öldürülen Ali Ismail Korkmaz`in ailesi de Fenerbahçe ile `adalet` dedi.

 

Galatasaray ve Besiktas`tan da destek

Aziz Yildirim Fenerbahçe ve Türk bayragi sallayarak taraftari selamladi. Galatasarayli eski futbolcu Ümit Karan, Galatasarayli ve Besiktasli taraftarlar ile binlerce Fenerbahçe taraftari açtiklari çesitli pankartlarla yürüyüse katildi.

Taraftarlar saat 16:50`de stadyuma ulasti. Baskan Yildirim ve beraberindekiler de stadyuma girerek maç saatini beklediler.

 



 

Ali Koç`tan adalet vurgusu

FENERBAHÇE Kulübü Yönetim Kurulu tam kadro olarak yürüyüste yer alirken, kulübün eski Asbaskani Ali Koç da 1907 Dernegi üyeleriyle birlikte Erenköy’de bulunan Divan Pastanesi önünde bir araya geldi. Ali Koç sunlari söyledi: 

"Hepimiz için tarihi bir gün. Sadece camiamiz için degil çocuklarimiz için de tarihi bir gün oldugunu düsünüyorum. Zira 3 Temmuz`da bize yasatilanlar ve yapilanlari unutmadik. O zaman hakkimizi ararken yapilan haksizliklari dile getirirken, masumiyet karinesinden bahsederken, gizlilik ihlallerinden bahsederken halkin nezdinde suçlu duruma düsürülen Fenerbahçe üç sene evvel ne söylediyse simdi de onu söylüyor. Yalniz bir fark oldugunu söylemek isterim.Bugün bizim söylediklerimizi devletin en tepesinden sokaktaki insanlara kadar her yerden katilimin oldugunu görüyoruz. Bugün söylediklerimiz 3 Temmuz`da ne ise simdi de o olacaktir. Ama bugün bizim söylediklerimizi söyleyenler ne yazik ki 3 Temmuz sürecinde konuyu bizim gibi görmediler yada degerlendirmediler. Bugünkü söylemlerinde olmadilar. Dogru çalisan bir hukuk her demokrasiye lazimdir. Biz bu anlamda Fenerbahçe olarak camiamiza sahip çiktik. Çok daha sikintili olabilirdi ama olmadi. Bugün gelen Türkiye`de sadece Fenerbahçe için degil Türkiye`nin gelecegi de önemlidir. Bagdat caddesinde bu yürüyüse katilan insanlar bizim inancimiz, arzumuz, talebimiz ve dualarimiz Fenerbahçe`nin adil yargilanma hakkinin verilmesidir"

SESIMIZ VE SÖZÜMÜZ SADECE ADALET IÇIN YÜKSELSIN!..

Fenerbahçeli Avukatlar Dernegi yürüyüs için su çagriyi yapmisti:

"Fenerbahçeli Avukatlar Dernegi olarak, 16 Subat 2014 Pazar günü Saskinbakkal`da baslayip Kiziltoprak`ta sona erecek, "Türkiye Için Adalet, Fenerbahçe Için Adalet" yürüyüsünde onbinlerle bulusmak için sabirsizlaniyoruz.

Tuttugu takim ve gönül verdigi renkler ne olursa olsun taraftarimizla birlikte adalet için, hukuk için, adil yargilanma için bu yürüyüse katilacak herkesten yegane beklentimiz, bu güzel birlikteligin ruhuna aykiri her tür olumsuzluktan kaçinmasidir.

Davamizin, siyasi olusumlarin gölgesinde kalmamasi için her tür olasi provokasyondan uzak durulmasi en büyük istegimiz ve yürüyüse katilacak olan herkesten de açikça beklentimizdir.

Bu baglamda, siyasi her tür slogandan kaçinilmasini, kisi ya da kurum hedefli tezahüratlardan uzak durulmasini, yürüyüsün amacindan çikmasini hedefleyebilecek her tür olusuma karsi durulumasini önemle rica ederiz.

Sesimiz; hep bir agizdan, en yüksek tonda ve durmaksizin `Adalet` için `Türkiye` için `Fenerbahçemiz` için yükselsin.
Ilginize ve sorumlu tavriniza simdiden tesekkür ederiz"



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli