Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Fenerbahçe ligin 30. Haftasinda evinde Gençlerbirligi’ne 2-1 maglup oldu

Fenerbahçe ligin 30. Haftasinda evinde Gençlerbirligi’ne 2-1 maglup oldu

Kart cezalisi Valencia’nin yani sira, sakatliklari bulunan Pertotti, Sinan Gümüs ve Mesut Özil’de kadroda yoktu ayrica 44. Dakikada sakatlanan Gökhan Gönül yerini Nazim Sangare’ye birakti.

Gençlerbirligi’ndeyse kendileri için daha ciddi eksikler vardi. Kaptanlari Zargo Toure, Sol bekte Polomat, hücum bölgesinde de Stancu ve Sio sakatliklari yüzünden kadroda yoktu. Gençlerbirligi maça klasik Istanbul’a gelmis Anadolu takimi taktigi olan kapan çik takigiyle basladi. Ilk yarida herhangi bir oyun ortaya koyamadilar. Buna karsin Fenerbahçe birbiri ardina yaptigi ataklar sonucunda 35. Dakikada Novak’la golü buldu. Fakat golün Fenerbahçe adina geç geldigini söyleyebiliriz zira Osayi Samuel’in girdigi pozisyonlari degerlendirmesi gerekirdi.

Su zamana kadar hizi disinda ön plana çikan bir özelligi yok. Bana Arsenal yillarindaki Walcott’u hatirlatiyor. Gençlik zamanlarinda gelecegin en iyi oyunculari arasinda gösteriliyordu. Sonrasinda bas alti bir oyuncu olarak kaldi. Samuel’de bu sekilde olabilir. Teknigi çok zayif fakat ben problemin sadece Samuel’le ilgili oldugunu düsünmüyorum. Hücum bölgesinde Samatta’nin, Cisse’nin ve Thiam’in oyunlarinda da hiçbir ilerleme yok; aksine her geçen hafta daha da düsüyorlar. Fenerbahçe’nin oyununa gelecek olursak. Ortada yine bir plan olmadigini söyleyebiliriz.

Geçen hafta Konya deplasmaninda gayet iyi bir performans ortaya koymuslardi ve o maçin orta saha ikilisi Mert Hakan ve Sosa’ydi. Bu hafta Gustavo’nun sakatligini tamamen atlatip ilk 11’e dönmesiyle Mert Hakan 10 numaraya geri dönü ve geçen haftaki etkili oyununun yanindan bile geçemedi. Pelkas’da sol kanattaydi. Pelkas ligdeki en iyi oyunculardan biri diyebiliriz ama sol kanatta performasi düsüyor. Çiktigi bu taktikle Fenerbahçe, kendi bacagina sikti diyebiliriz. Sampiyonluk yarisinda bir yara daha aldilar ve bir maçi eksik Besiktas’in 5 puan gerisindeler. Ancak Fenerbahçe’nin bu sezon sampiyon olmamaktan daha ciddi bir problemi var.

Eskiden Kadiköy’de Fenerbahçe’yle berabere kalan takimlar kendilerini sansli hissediyorlardi. Eskiden Kadiköy’de galibiyet serileri yapan Fenerbahçe, bu sezon mabedinde 6 maglubiyet, 2 beraberlik ve 7 galibiyet aldi. Son dört iç saha maçinda 3 maglubiyet ve 1 beraberlikleri var. Ali Koç baskanliginda Fenerbahçe, Aziz Yildirim’dan kalan pozitif yönlerini kaybetti ve ekstra hiçbir sey kazanamadi. Gençlerbirligi tarafiysa küme düsmeme yarisinda yeni teknik direktörleriyle beraber çok önemli bir galibiyet aldi. En son galibiyetlerini 6 Ocak’ta almislardi. Benim Gençler Birliginde en begendigim oyuncu Arda Kizildag oldu. Gençlerbirligi tarafini tebrik ederim. 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı