Tarih: 03.11.2019 14:42

FETÖ davasindan kazandigi Tazminat parasiyla simit dagitti..

Facebook Twitter Linked-in

Ordu’da yayinini sürdürmekte olan YÖN gazetesi ve www.yongazetesi.com internet haber sitesi sahibi ve sorumlu yazi isleri müdürü ve ayni zamanda Yerel Basin birligi (YBB) Ordu sube baskani olan gazeteci Osman Sahin, 4 Agustos 2016 tarihinde FETÖ’cü diye göz altina alinarak 4 gün 4 gece nezarette yattiktan sonra adliyeye dahi çikarilmadan serbest birakilmis ve üç yil boyunca verdigi hukuk mücadelesi sonunda aklanarak suçsuzlugu ortaya çikti.

 
 

Suçlamayla ilgili tüm sorusturmalarin bitiminden sonra  aldigi tazminatla halka ücretsiz simit dagitma vaadi adayan Osman Sahin bu sözünü yerine getirdi.

 

Ordu C. Savciliginin olaya takipsizlik karari vererek, hazine aleyhine 20 bin liralik manevi tazminat davasi açan Osman Sahin, mahkeme tarafindan kendisine 400 lira ödenmesine karar verildi.

 

400 Lira Tazminati alan Osman Sahin, bu parayi asla cebime sokmam diyerek 400 lira karsiliginda 500 tane simit alarak verdigi sözünü yerine getirdi ve ücretsiz olarak halka simit dagitti.

 

 

 

Altinordu Ilçesi Tahil pazari meydaninda pankart asarak halka bedava simit  dagitan gazeteci Osman Sahin“Adimiz fetö’cü gazeteci oldu.. Karsiliginda 400 Lira verdiler..Iste bu ülkede insanin degeri bu kadar..” diyerek açiklamasini söyle sürdürdü.:

 

 “Ben artik 15 Temmuz’u tanimiyorum. Benim için gerçek darbe 4 Agustosta yapilmistir. Birileri bizim gazetecilik anlayisimizi hazmedemeyerek asilsiz bir ihbar yaptiklarini biliyorum. Kimse merak etmesin ve bizi korkutmak ve sindirmek gibi bir yöntem seçmesin. 39 yillik gazetecilik meslegimde çok bedeller ödedim ama hiçbir zaman kimseye taviz vermedim. 15 Temmuz darbe girisimi ile suçsuz yere göz altina alinan kisilerden biri de ben oldum. Haysiyetimle oynadilar, gururumla oynadilar, çok agir bir iftira ile suçladilar. Hakkimi söke söke alamadim ama, gururumu bir nebze olsun kurtarmis oldum.. Bu konuda gerçekten ne yazarsak, neler anlatirsak, daglara taslara sigmayacak, akillarda kalmayacak bir senaryoyu yasadim. Gazetecilik meslegimi Iftiralara, tehditlere, küfürlere  zorluklara gögüs gererek  hakaretlere katlanarak, tehditlere ve santajlara karsi direnerek sürdürmeye devam ediyorum. Her ne kadar bu ülkede Adalet yok da deseler geç de olsa adalet tecelli ediyor ve hak yerini mutlaka buluyor. Çok zor bir meslek olan yerel gazeteciligin demokrasinin temel diregi oldugu unutulmasin.   O nedenledir ki; bizi çekemeyenlere bugün yaptigim ücretsiz simit dagitimi ile gereken dersi ve mesaji verdigime inaniyorum” dedi..

 

Bu konuda çok uzun ve zor bir süreç geçirdigini belirten Osman Sahin, FETÖ suçlamasindan aklandigi için kazandigi 400 lira tazminat parasiyla halka bedava dagittigi simitlere ise büyük ilgi gösterilerek  adeta izdiham yasandi. Böylece FETÖ suçlamasi ile gündem sonuçlanmis oldu..

 

 

 

TESEKKÜR..

 

YÖN gazetesi sahibi Osman Sahin programa gösterdikleri ilgi ve alaka nedeniyle sosyal medyada kendisine destek veren herkese tesekkür etti..

 

Sahin mesajinda, “FETÖ davasindan kazandigim 400 TL. TAZMINAT PARASI ILE BUGÜN TAHIL PAZARINDA HALKA ÜCRETSIZ 500 SIMIT DAGITMA TÖRENINDE BENI YALNIZ BIRAKMAYAN TÜM MESLEKTASLARIMIZA, BASIN MENSUPLARINA VE YEREL BASIN BIRLIGI DERNEGI ORDU SUBESI YÖN. KUR. ÜYESI ARKADASLARIMIZA VE HALKIMIZA SONSUZ TESEKKÜR EDIYORUM.IYIKI VARSINIZ...” dedi..


SIMIT yiyen tüm vatandaslarimiza Helalü hos olsun.
VERDIGIM SÖZÜMÜ YERINE GETIRMEK IÇIN BENI YALNIZ BIRAKMAYAN TÜM DOSTLARIMDAN VE BIZI DESTEKLEYEN GAZETECI DOSTLARIMDAN
ALLAH HEPINIZDEN RAZI OLSUN..




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —