Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Filistinli anne, vurulan oglu için çatisma alanina girdi

Filistinli anne, vurulan oglu için çatisma alanina girdi

Israil`in Gazze seridine saldirilari yogun sekilde devam ederken, hayatini kaybeden Filistinli sayisi 732`ye yükseldi. Çocuk, kadin demeden hava, kara ve denizden bombalar yagdiran Israil`in operasyonlarinda hayatini kaybeden çocuk sayisinin 160`i geçtigi

Filistinli anne, vurulan oglu için çatisma alanina girdi

 

Israil`in Gazze seridine saldirilari yogun sekilde devam ederken, hayatini kaybeden Filistinli sayisi 732`ye yükseldi. Çocuk, kadin demeden hava, kara ve denizden bombalar yagdiran Israil`in operasyonlarinda hayatini kaybeden çocuk sayisinin 160`i geçtigi belirtiliyor. Saldirilarda hayatini kaybeden kadin sayisi ise 90.

Israil saldirilarina dair bölgeden yürek burkan görüntüler gelmeye devam ediyor. Sosyal medya sitelerine yüklenen bir videoda, Israil ordusunun açtigi ates ile bacaklarindan vurulan bir Filistinli gencin annesinin, oglunun kurtarilmasi için feryat etmesi ve verdigi çaba görülüyor. Yogun ates altindaki caddede oglunun kaçamadigini gören kadin feryatlar içinde çevresindeki insanlardan yardim istiyor. Kendi çabasi ile kaçmaya çalisan gence Israil askerleri ates etmeye devam ediyor. Oglunun yanina bir baska genç Filistinli ile giden kadin, yarali oglunu alarak ambulans ile hastaneye götürüyor. Yarali Filistinlinin saglik durumuna dair bir bilgi bulunmuyor. (DHA)

HAMAS: 8 ISRAIL ASKERI DAHA ÖLDÜRDÜK

Hamas`in askerî kanadi Izzettin Kassam Tugaylari bu sabah yine Israil hattini asarak isgal güçlerine karsi baskin düzenledigini ve sekiz askeri öldürdügünü duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin haberinde, Israil askerlerine yönelik eylemin Gazze sehrinin dogusundaki et-Tuffah mintikasinda gerçeklestirildigi ifade edildi. Ayni eylemde bir adet RPG 29 tipi roketle asker tasimada kullanilan bir zirhli aracin da imha edildigi kaydedildi. Israil basini ise bu sabah çikan çatismada askerlerden yaralananlar oldugunu yazdi.

Kassam Tugaylari ayrica Uluslararasi Ben Gurion Havaalani`na iki adet M75 tipi füze attigini açikladi. Israil basini ise Tel Aviv üzerinde iki roketin havada vuruldugunu aktardi.

FILISTINLI ANNENIN OGLU IÇIN ÇATISMA ALANINA GIRDIGI ANIN GÖRÜNTÜLERI:




www.evrensel.net



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli