Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Firat; Erdogan Türk tipi Baskanlik istiyor

Firat; Erdogan Türk tipi Baskanlik istiyor

HDP Mersin Milletvekili adayi Mir Dengir Firat seçim çalismalarina kapsaminda Adiyaman ÇOG-DER katildigi toplantida ?Erdoganin Türk tipi bir baskanlik sistemi getirmeye çalistigini görüyoruz? dedi.

 Firat; Erdogan Türk tipi Baskanlik istiyor

 HDP Mersin Milletvekili adayi Mir Dengir Firat seçim çalismalarina kapsaminda Adiyaman ÇOG-DER katildigi toplantida “Erdoganin Türk tipi bir baskanlik sistemi getirmeye çalistigini görüyoruz” dedi.

Çarsamba aksami saat 20.30. Esenlerde ki Adiyamanlilarin aktif derneklerinden olan ÇOG DER i ziyeret etti. ÇOG DER de cosku ile karsilanan Mir Dengir Firat HDP Esenler ilçe es baskanlari Mehmet Tayyip Arslan, Selda Kaplan il yöneticileri ve dernek üyeleri katildi.

DP Mersin Milletvekili adayi Mir Dengir Firat Mersin de ki çalismalari yani sira Adiyaman ve Istanbul da ki dernek ve asiretleri de ziyaret ederek partisine destek istiyor. Firat Seçim çalismalari için geldigi istanbulda sabah kahvalti programlarindan gecenin geç vakitlerine kadar Adiyaman ve bölge derneklerini gezerek 7 Haziran seçimlerinden Partisi HDP ye oy istiyor.

Firat önemli açiklamalarda bulundu.

ÇOG DER deki ziyarette ilk sözü alan dernek baskani Nihat Saltas ziyaretten duydugu memnuniyeti belirterek Mir Dengir Firat ve katilan dernek baskan ve temsilcilerine tesekkür etti.

Dernek baskani Nihat Saltas devaminda bizler HDP’nin seçim bildirisinde yer alan bildirgede kendimizi buluyoruz. Bu seçim bildirgesi Türkiye’nin tüm kesimlerini kapsiyor ve biz bu bildirgeyi önemsiyoruz ve destekliyoruz. HDP baris ve özgürlüklerin partisidir. Tüm ötekilestirilmislerin sesidir dedi.

Daha sonra söz alan HDP Mersin Milletvekili adayi Mir Dengir Firat ise Türkiye’nin gidisatinin bir diktatörlüge dogru gittigini belirterek buna sesiz kalamazdim. Erdoganin Türk tipi bir baskanlik sistemi getirmeye çalistigini görüyoruz. Biz bu sistemi iyi biliyoruz. Çünkü Esad da Suriye’de Suriye tipi bir baskan Kadafi de Libya da libya tipi bir baskandi yine Irak ta Saddam da bir baskandi. Erdogan da ayni yolda giden birisidir. Biz HDP olarak diyoruz seni baskan yaptirmayacagiz dedi. Firat HDP’nin baraji rahat asacagini belirterek HDP nin mecliste olmasi AKP disinda herkesin istegidir dedi. HDP Mersin Milletvekili adayi Mir Dengir Firat katilimcilara tesekkür ederek destek istedi. ÇOG DER de ki ziyarette birçok dernek baskani ve temsilcileri de katildi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı