Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Firinlara Ramazan Denetimi

Firinlara Ramazan Denetimi

Esenlerde yaklasan Ramazan ayi öncesinde, özellikle pastane ve firinlarin ürünlerine yönelik artan talep sebebiyle hijyenin önemi dikkate alinarak yapilan denetimlerde birçok esnaf uyarildi. Gerekli kurallara uyan ve müsterinin sagligini dikkate alan esna

Hasan Gürsoy-Serkan Basut/Gazete Esenler

Firinlara Ramazan Denetimi

Esenlerde yaklasan Ramazan ayi öncesinde, özellikle pastane ve firinlarin ürünlerine yönelik artan talep sebebiyle hijyenin önemi dikkate alinarak yapilan denetimlerde birçok esnaf uyarildi. Gerekli kurallara uyan ve müsterinin sagligini dikkate alan esnaflar ise tesekkür belgesi ile ödüllendirildi.

 

Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yakup Yesiltas idaresinde Saglik Isleri Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Ilçe Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Turgut Sisman ile Zabita ve Veteriner Isleri Müdürlügü ekiplerinin saat 23.00’de baslayan ve geç saatlere kadar süren denetimlerinde basta temizlik olmak üzere isletme sartlarina uygun bir sekilde üretim yapan isyerlerine tesekkür belgesi verildi. Asgari üretim kurallarina uymayan ve sagliksiz ortamlarda ekmek, pide, tatli ve pasta yapan isyerleri ise uyarildi. Bu isyerlerine eksikleri bir liste halinde verildi ve 3 günlük süre tanindi. 3 gün sonra yapilacak denetimlerde aksakliklarin giderilmedigi is yerlerinin kapatilacagi bildirildi.

Denetimin ilk adresi Fatih mahallesindeki bir Ekmek Firiniydi. Buradaki denetimlerde ekmek gramaji yapildi. Imalathane denetimlerinde hamur kazaninda kalmis parça hamurlar ve yikanmamis kirli malzemeler nedeniyle uyarildi.

Denetimlerin bir digeri Tuna mahallesinde olan bir ekmek firini idi. Burada yetkililer, gördügü manzara karsisinda soke oldular. Firinin imalathane kismindaki unlarin açik bir sekilde sagliksiz bir ortamda bulundugu ve bazi kaplar içerisinde sigara söndürüldügünü gören Esenler Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürü Yakup Yesiltas,”burasi berbat bir yer” dedi. Bu firina Belediye Ruhsat ve Denetim Müdürlügü ile Ilçe Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü 3 gün müddet verip tekrar denetleyeceklerini ifade ettiler.

Denetim diger bir adresi olan Havaalani Mahallesindeki bir pastaneydi. Buradaki, denetimlerde gerekli temizlik kosullari ve özellikler uygun oldugu için pastane sahibine Ruhsat Denetim Müdürü Yakup Yesiltas Tesekkür Belgesi verildi.

Esenler Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürü Yakup Yesiltas, Ramazan ayi boyunca Denetimlerin sürecegini belirtti. Daha sonra Yesiltas söyle konustu: “Biz su ana kadar 3 firin denetledik. Esenlik Hijyen Projesi yani dünya standartlarina uygun hazirlanmis 60 soruya dogru cevap veren isyerlerine belediye baskanimizin imzasini tasiyan sertifika ve mavi bayrak verilmistir. Bu sertifika ve mavi bayragin oldugu is yerleri belediyemiz tarafindan 6 ay da bir olmak üzere denetlenmektedir. Bu bayrak ve sertifika olan yerlerde halkimiz rahatlikla yiyip içebilirler, alisveris yapabilirler anlamindadir. Bu gibi is yerlerimizin sayisini artirmaktayiz her yil artmaktadir. Su an sayisi 50 civarlarinda bulunmaktadir. Ramazan öncesi ve devaminda bütün pastaneler ve firinlari denetlemek amacimizdir, halkimizin sagligini tehdit edecek isletmelere asla müsaade etmeyecegiz ”dedi.

 

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false