Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Florya Sahiline Imar Darbesi

Florya Sahiline Imar Darbesi

Istanbul`da yesil alanlar bir bir imara açiliyor. Imar rantinin son adresi Florya Sahil Seridi oldu. Degisiklikle birlite Atatürk önemli isimleri agirladigi köskün etrafina oteller insaa edilecek.

Florya Sahiline Imar Darbesi

hakki-saglam-ibb-ulusal-kanalIstanbul’da yesil alanlar bir bir imara açiliyor. Imar rantinin son adresi Florya Sahil Seridi oldu. Degisiklikle birlite Atatürk önemli isimleri agirladigi köskün etrafina oteller insaa edilecek. Atatürk’ün denize girdigi Florya plaji da tarih olacak. Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi’nde AKP’li üyelerin oylari ile kabul edilen degisiklige karsi CHP’li Meclis Üyeleri mahkemeye basvuracaklarini açikladi.

Istanbullularin yazin denize girebildigi ender yerlerden olan florya halk plaji, degistirilen imar planlari ile tarih oluyor

Atatürk Deniz köskü ile Belediyenin sosyal tesisleri arasinda kalan 273 bin metrekarelik sahil seridi için yapilan imar degisikligi 15 Ocak 2016’da Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi gündeminde tartisildi.

CHP‘li Meclis Üyelerinin ret oyu verdigi plan degiskligi, AKP’li üyelerin oylari ile Meclis’te kabul edildi.

Degisiklikle, mevcut kamu egitim, dinlenme ve turistik tesisler alani ve günübirlik turizm ve rekreaktif alanlarin fonksiyonlarina, emsal degerleri degistirilmeden, “Turistik tesisler alani” ilave edildi. Böylece, sahildeki sosyal tesisler ile Atatürk Deniz Köskü arasindaki arazi ranta açilmis oldu.

IBB CHP Meclis Üyesi Hakki SaglamIstanbul‘daki tarihi miraslarin ve son yesil alanlarin AKP’li belediye tarafindan yok edildigini söyledi.

Uygulama ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün de denize girdigi Florya halk plajinin tarih olacagini söyleyen Saglam, degisiklige itraz için yargi sürecini baslatacaklarini belirtti.

Istabullularin yesil alanlar konusunda sabrinin tastigini vurgulayan Saglam, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas’a da bir çagri yapti.


Florya Sahili`ne imar darbesi paylasan: ulusalkanal


Haber: Gökhan Çelik
Kamera: Sengül Derin

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/florya-sahili-ne-imar-darbesi-h89490.html



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı