Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Fuat SAKA “Şükrü Bey yanılgı yaparak kamuoyundan gerçekleri gizlemekte ve esnafımızı yanıltmaktadır”

Fuat SAKA “Şükrü Bey yanılgı yaparak kamuoyundan gerçekleri gizlemekte ve esnafımızı yanıltmaktadır”

Esenler Birleşik Esnaf Odasında 03.01.2024 tarihinde Yönetim Kurulu toplantısında yaşanan gelişmelerden sonra Ulusal Basın ve yerel basın da çıkan haberler kamuoyunda ciddi tepkilere yol açmıştı.

Esenler Birleşik Esnaf Odasında 03.01.2024 tarihinde Yönetim Kurulu toplantısında yaşanan gelişmelerden sonra Ulusal Basın ve yerel basın da çıkan haberler kamuoyunda ciddi tepkilere yol açmıştı. Bu konu Esenler kamuoyunda ve Esnaflar arasında Esnaf odasında neler oluyor, neleri paylaşamıyorlar sorusuna neden olmuştu.

Esenler Birleşik Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fuat SAKA gazetemize basın açıklaması gönderdi. Saka basın açıklamasında şunlara vurgu yaptı; “Şükrü Bey her konuyu yanılgı yaparak kamuoyundan gerçekleri gizlemekte ve esnafımızı yanıltmaktadır” ve “Şükrü ŞAHiN’in böyle bir utanç verici sözlü ve fiziki davranış olarak yaşattığı olaydan dolayı, yönetim kurulumuzdan, personelimizden kamuoyundan ve saygın esnafımızdan, özür diliyorum.” denildi.

Esenler Birleşik Esnaf Odasında birçok işlemlerde usulsüz olduğu Esenler kamuoyuna yansımıştı. Usulsüz işlemler yargıya taşınmış aynı zamanda odayı müfettişler inceleme altına almışlardı.

Esenler Birleşik Esnaf Odasında çift başlı yönetim anlayışı sürüyor. Başkan Şükrü Şahin ve 2 yönetici bir arada, bunun yanı sıra Başkan Yardımcısı Soner Karabulut ve 8 yönetim kurulu üyeleri ayrı olarak birlikte hareket ediyorlar. Böyle giderse Esenler Birleşik Esnaf Odasında kayyum atanabilir.

Son zamanlarda yine geçmiş dönem evraklarındaki işlerler gün yüzüne çıkınca tekrar odaya müfettişler inceleme altına aldı. Halen Müfettişler incelemesini sürdürüyor.

BASIN AÇIKLAMASI

03.01.2024 tarihinde Esenler Esnaf Odası Yönetim Kurulu toplantısında, Başkan Şükrü ŞAHİN’in yargıya intikal eden ağır ceza mahkemesindeki zimmet davası okunması ve yaptığı usulsüzlükler yönetim kurulu üyelerimizin büyük çoğunluğunun eleştirerek, Başkana Esnaf odamızı, Esnaf üyelerimizin Kurumlarda ve kamuoyu neslinde düşürüldüğü durumlar dile getirildi. Tabii ki başkan toplantı biter bitmez toplantı odasından kendi odasına gitti. Bende yan odadan çıkıp Genel sekreterden başkanın usulsüzlük evraklarını isteyerek Şükrü Bey’e iletecektim, Başkan odasından bir hışımla çıkarak neden bu işleri ortaya çıkartıyorsunuz diyerek, Hakaret dolu Küfürler (kifayen), Tehditler ve Parmak sallayarak, aniden doğrudan yüzüme gözümün üstüne yumruklar atmaya başladı. Bende gayri ihtiyarı kendimi savundum.(Kamera görüntülerinde sabittir).Şükrü ŞAHİN, polisi bizzat arayarak kendi çıkarttığı kavgayı; kendini mağdur gibi lanse ederek kamuoyuna aktardı. Polis geldi kavga görüntülerini izledi. Bu arada orada bulunan arkadaşlar barışmamızı istediler bizlerde kurum zarar görmemesi için arkadaşların isteğiyle birbirimizden şikâyetçi olmadık. Olay sonrası Şükrü Şahin Polise tahrik altındayım diye ifade vermiş.

Kavga olayından sonra kendime gelemedim, şekerim tavan yapmış, tansiyonum çok yükselmişti  (Ben şeker ve yüksek tansiyon hastasıyım).Belli bir müddet kendime gelemedim daha sonra Acil Hastaneye gittim. Doktorlar hemen müşahede altına aldılar ve darp raporu verdiler. Yaklaşık 2 saat kadar hastanede kaldım. Şekerim ve tansiyonum normale gelince taburcu oldum.

Bu olayı Esnaf odamız ve kurumumuz zarar görmesi için kamuoyuna dile getirmedik. Ama Başkan Şükrü Şahin Esenlerdeki Yerel basına 15.01.2024 pazartesi günü saat 14:00 civarında Esenler Yerel Basınına Basın açıklaması yapmıştır. Basın açıklaması yaptıktan sonra kamuoyunda görülmüştür. Bu konuda basına nasıl düştüğü kamuoyunun takdirine sunmaktayım. Görüntü ve haberler yayınlanma tarihi 15.01.2024 17.00 den sonra yayınlanmıştır. Mağdur olan ben Fuat SAKA Şükrü Bey her konuyu yanılgı yaparak kamuoyundan gerçekleri gizlemekte ve esnafımızı yanıltmaktadır. Ben esnaflarımızın seçtiği yönetim kurulu üyesi olarak tüm esnafımızın şeffaf bir şekilde hakkını ve hukukunu şiddete başvurmadan yasal yollardan savunmaya ve esnafımızı bilgilendirmeye devam edeceğim. Esnaf Oda Başkanı Şükrü ŞAHiN’in böyle bir utanç verici sözlü ve fiziki davranış olarak yaşattığı olaydan dolayı, yönetim kurulumuzdan personelimizden, Kamuoyundan ve saygın esnafımızdan, özür diliyorum.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR 

                                                                                                 Fuat SAKA

                                                                                       Yönetim Kurulu Üyesi

                                                                                 Esenler Birleşik Esnaf Odası



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı