Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

FUTBOLUN SAMPIYONU KOSOVA

FUTBOLUN SAMPIYONU KOSOVA

Esenler, ikinci kez Uluslararasi Futbol Turnuvasi`na ev sahipligi yapti. 16 ülkeden 176 genç sporcunun katildigi turnuvanin sampiyonu, Afganistan`i 1- 0 maglup eden Kosova oldu.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

FUTBOLUN SAMPIYONU KOSOVA

Esenler, ikinci kez Uluslararasi Futbol Turnuvasi’na ev sahipligi yapti. 16 ülkeden 176 genç sporcunun katildigi turnuvanin sampiyonu, Afganistan’i 1- 0 maglup eden Kosova oldu.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’nün Gaye Egitim ve Kültürler Arasi Dayanisma Dernegi ile isbirligi yaparak “Dünyanin Renkleri Esenler’de” sloganiyla bu yil ikincisini düzenledigi Uluslararasi 2. Futbol Turnuvasi’nin sampiyonu belli oldu. Esenler Belediyesi Kemer Spor Komplesi’nde gerçeklesen turnuvaya 16 ülkeden 176 genç sporcu katildi.  14 Nisan – 5 Mayis 2012 tarihleri arasinda yapilan ve büyük çekismelere sahne olan turnuvada tüm sporcular, ülkelerini en iyi sekilde temsil etmek için mücadele etiler.

DEV FINAL HEYECANI

Türkiye, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Kirgizistan, Fas, Mogolistan, Endonezya, Suriye, Afganistan, Türkmenistan, Kosova, Filistin, Azerbaycan, Ürdün, Rusya ve Cibuti takimlarinin katildigi ve birbirinden heyecanli geçen maçlar sonunda Suriye ile Türkmenistan üçüncülük, Afganistan ile Kosova sampiyonluk maçi oynamaya hak kazandi. 5 Mayis 2012 Cumartesi günü Esenler Belediyesi Kemer Spor Kompleksi Hali sahasinda oynanan final maçinda Kosova ve Afganistan, sampiyon olabilmek için ter döktü.  Maçi büyük bir ilgiyle izleyen seyirciler, tribünde attiklari tezahüratlarla her iki takimin futbolculara destek verdiler. Heyecanli ve çekismeli geçen karsilasmayi, Afganistan’i 1- 0 maglup eden Kosova kazanarak turnuvanin sampiyonu oldu. Turnuvada Suriye ise üçüncülügü elde etti.

KUPALAR SAHIPLERINI BULDU

Karsilasmanin ardindan sahada birbirleri tebrik eden sporcular,  dünya barisinin saglanabilmesi için sporun çok önemli bir islev gördügü gerçeginden hareket eden Esenler Belediyesi’ne spor alaninda yapmis oldugu faaliyetlerinden dolayi tesekkür etti. Dünyanin renklerinin tatli bir rekabet havasinda, dostluk ve kardeslik için top kosturdugu futbol söleninde final maçi sonrasinda düzenlenen ödül töreninde ise; turnuvaya katilarak dereceye giren tüm takim oyuncularina madalya ve özel ödülleri takdim edildi. Törene Gaye Vakfi Baskani Rahmani Tas ile Esenler Belediyesi yetkilileri katildi.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı