Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

`G.Saray taraftari karsisinda titredik`

`G.Saray taraftari karsisinda titredik`

FC KOPENHAG`in Sampiyonlar Ligi`nde Galatasaray karsisinda aldigi yenilgi, Danimarka`da sok etkisi yaratti.

`G.Saray taraftari karsisinda titredik`

FC KOPENHAG`in Sampiyonlar Ligi`nde Galatasaray karsisinda aldigi yenilgi, Danimarka`da sok etkisi yaratti.

Büyük ümitlerle Istanbul`a giden FC Kopenhag takiminin yenilgisi oyunculari birbirine katti. Ilk yaridan sonra oyundan alinan Izlandali sag kanat oyuncusu Rurik Gislason, teknik direktör Solbakken`i elestirerek, yanlis taktik uyguladigini ve kendisini iyi oynamasina ragmen oyundan erken aldigini söyledi. Gislason "Söyleyecegim çok sey var, ama konusmasam daha iyi olacak. Taraftarin tezahürati karsisinda titredik, ilk 15 dakikada küçük çocuklar gibi korktuk. Bizim gibi bir takim böyle seylere alisik olmali" dedi. Kopenhag`in eski oyuncularindan Isveçli Olof Melberg de Galatasaray karsisinda çok kötü oynadiklarini ve maglubiyeti kesinlikle hak ettiklerini belirterek, "Çok pasif, korkak oynadik ve toplari kolay kaybettik" diye konustu.

Danimarka medyasi, oyuncularin teknik direktörlerini elestirmelerinin takimda yeni kavgalarin baslayacaginin sinyalini verdigini yazdi. Ekstra Bladet gazetesi Galatasarayli oyunculara 5 üzerinden 4 ve 5 puan verirken, Kopenhagli oyunculara 1 ve 2 verdi. Galatasaray maçina genis yer ayiran Danimarka medyasi, "FC Kopenhag, Türk satosunda dayak yedi", "Kedi Enikleri", "Aslanin agzindaki kedi enikleri", "FC Kopenhag için utandirici sonuç", "Aslan Kebabi", Aslan Kopenhag`i mangal yapti", "Korkulandan daha kötüsü oldu" seklinde mansetler atti.

Ekstra Bladet Gazetesi, "Aslan Kebabi. FC Kopenhag deliler evinde mangal yapildi" manseti ile verdigi haberde, "FC Kopenhag Sampiyonlar Ligi`nde Danimarka futbolunun reklamini çok kötü duruma soktu. Solbakken maçin sonunda, "Galatasaray bizden daha iyi takimlari öldürdü. Onun için netice beni sasirtmadi" seklinde itirafta bulundu. Nicolai Jörgensen ve Daniel Braaten, Galatasaray`dan iyi bir ders aldiklarini söylediler. Gazete, "FC Kopenhag kaptani ne kendisi oynayabildi, ne de takim arkadaslarini oynatabildi. Lars Jacobsen kalitelerinin Galatasaray`in çok altinda oldugunu kabul etti. Maç, FC Kopenhag için çok utandiriciydi. FC Kopenhagli oyuncular Istanbul bogazinda savruldular. Galatasaray istese daha büyürdü. Türkler ilk yarida bir buldozer gibi ezebilirdi. Rahat oynamalarina ragmen Kopenhaglilari maçta yok ettiler. Galatasaray için her sey çok kolay oldu. 14 gün sonra Kopenhag`da çalacak Türk müziginde FC Kopenhag neler yapabilecegini göstermek zorunda" cümlelerini kullandi.

BT Gazetesi, "Kedi enikleri" manseti ile ön sayfadan verdigi haberde FC Kopenhag`in Galatasaray karsisinda cesaretini göstermek yerine miyavladigini, oyuncularin aslanin agzinda kedi eniklerine benzedigini yazdi. Galatasaray`i Narnia`nin Aslan kralina benzeten gazete, "Büyük aslan, büyük kedi cinsi hayvan en güçlüsü. Türkler Galatasaray`a "Aslan" diyorlar. FC Kopenhag`in amblemi de Aslan. Aslanlar Istanbul`da karsi karsiya geldi, ama sadece bir tanesi adinin hakkini verdi, o da Galatasaray`di. Gerçek aslan, aviyla adeta oynadi. Danimarka kedileri tura devam etmek istiyorlarsa Kopenhag`da yenmeleri gerekiyor. Iki takim arasindaki fark çok büyüktü. Bu maçtan ders almamiz gerekiyorsa o da en küçük bir hatanin büyük cezalarla sonuçlandigidir. Galatasaray`in çok iyi bir takim oldugunu bir kez daha kabul edelim. Yüksek sesli taraftar, vahsi top avcilari Galatasarayli oyuncular, yenilginin en büyük nedenleriydi. Avrupa`nin en iyi kulübü karsisinda yenilgi alinsa da kulübe para girecek olmasi bir teselli" ifadelerini kullandi.


Kaynak: Spor - Star Gazete

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli