Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Galatasaray Zemine Ragmen 3 Puani Kazandi

Galatasaray Zemine Ragmen 3 Puani Kazandi

Pas yapmaya uygun olmayan maçta Fatih Terim'in tamamen zemine göre bir takim sahaya sürdü. Hiziyla ön plana çikan Yedlin ve Onyekuru'nun yerine daha teknik olan Linnes ve Babel bu maçta 11'deydi.

Ozan Onur Gürsoy

Bunun yaninda Önlibero ve Stoper hattinda teknik kapasitesi daha iyi olan Taylan ve Donk yerine, direnci arttirabilmek için fizik kalitesi daha yüksek olan Etobo ve Luyindama oyundaydi. Luyindama, 6 maçtir forma yüzü görmemesine ragmen bu maçta kusursuza yakin performans sergiledi. Galatasaray’in oyun düzeni de zemine göre planlanmisti. Maç baslar baslamaz önde baski yapip, kaleyi gördükleri yerden sut çektiler. Kasimpasa kalesi maçin ilk 10 dakikasi adeta suta boguldu. Kaleci Ertugrul Taskiran maçin ilk 45 dakikasinda 8 kurtaris yapti.

Galatasaray bu oyun planinin meyvesini de 9. dakikada kaleciden seken topu tamamlayan Kerem Aktürkoglu'nun golüyle aldi. Ilk yari bu sekilde tamamlanirken, Kasimpasa Ikinci yarinin hemen basinda, 51.dakikada Muslera'nin tek kötü yönü olan yan toplardan golü buldu. Bosa çikan Muslera'yi Hajradinovic'in ortasina kisir bir vurus yapan Isaac Thelin cezalandirdi. Thelin, Kasimpasa için maçin adamiydi diyebiliriz. Galatasaray’in güçlü defansini 90 dakika boyunca zorladi. Maç bu sekilde bitecek gibi görünürken; Onyekuru profesyonel bir sekilde, Kasimpasa kalecisi Ertugrul’a ceza sahasi içinde faul yaptirdi. Mohamed’in penalti vurusunu gole çevirmesi sonucu Galatasaray maçi 2-1 kazandi.

 Mohamed bu golüyle transfer olduktan sonraki ilk üç maçinda da gol atarak; Galatasaray tarihine geçti. Sonuç olarak Galatasaray bu kosullarda altin degerinde bir üç puan aldi ve 5 maçlik galibiyet serisini 6 maça çikardi. Ayrica Falcao'nun sakatligi atlatmasina ragmen kadroda olmamasi da Galatasaray'in gelecek planlari arasinda yer olmadiginin bir göstergesi olabilir.



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli