Gazeteciler Basina Baski ve Saldiri için Yürüdü

Gazeteciler Basina Baski ve Saldiri için Yürüdü

Gazeteciler, basina yönelik baski ve saldirilari protesto etmek amaciyla Beyoglu Tünel`den Galatasaray Meydani`na yürüdü. Yürüyüse Istanbul milletvekilleri de destek verdi. Gazeteciler "Özgür Basin Susturulamaz" pankarti tasidi.

 Gazeteciler Basina Baski ve Saldiri için Yürüdü

Gazeteciler, basina yönelik baski ve saldirilari protesto etmek amaciyla Beyoglu Tünel’den Galatasaray Meydani’na yürüdü. Yürüyüse Istanbul milletvekilleri de destek verdi. Gazeteciler "Özgür Basin Susturulamaz" pankarti tasidi.

Son dönemde basina karsi artan baski ve saldirilari protesto etmek isteyen bir grup gazeteci, saat 13.00’de Tünel Meydani’nda bir araya geldi.

Aralarinda, Basin Konseyi Baskani Pinar Türenç, Basin Konseyi Onursal Baskani Oktay Eksi, Hürriyet Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Sedat Ergin, Cihan Haber Ajansi Genel Müdürü Abdulhamit Bilici, Can Dündar, Murat Yetkin, Tufan Türenç, Aysenur Arslan, Bülent Mumay ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Baskan Yardimcisi Enis Berberoglu, Sezgin Tanrikulu, CHP Istanbul Milletvekillleri Mahmut Tanal, Baris Yarkadas, Didem Engin, Halklarin Demokratik Partisi (HDP) Istanbul Milletvekili Garo Paylan ve Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç gibi isimlerin de bulundugu grup, “Özgür Basin Susturulamaz" yazili pankart açarak Galatasaray Meydani’na dogru yürüyüse geçti.

Ellerinde saldirilari protesto eden dövizler de tasiyan grup üyeleri, yürüyüs boyunca “Özgür basin susturulamaz" ve “Basina uzanan eller kirilsin" diyerek slogan atti.