Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Gazi Tip`ta sular durulmuyor

Gazi Tip`ta sular durulmuyor

Gazi Tip`ta yapilmak istenen `imamli mezuniyet töreni` üniversiteyi karistirdi. "Haberim yoktu" diyen Dekan Turanli, programi iptal ettirdi.

Türkiye ’nin ögrenci ve ögretim üyesi açisindan en büyük üniversitelerinden olan Gazi’de sular durulmuyor. Üniversite bu kez Tip Fakültesi’nde imamlarin da katilarak Kur’an okumasinin öngörüldügü mezuniyet töreniyle gündeme geldi. Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sacit Turanli, kendi inisiyatifi disinda Fakülte Sekreterligi’nden alinan onayla gerçeklestirilmek istenen programi, haberdar olur olmaz iptal ettirmesine karsin ‘sorun yasadiklari’ Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber’in talimatiyla hakkinda inceleme baslatildigini söyledi. Dekan Turanli, yasananlardan Rektör Büyükberber’in de sorumlu olduguna isaret etti.
Olayli programa iliskin fakülte’nin en yetkili ismi Dekan Prof. Dr. Turanli Radikal’e açiklamalarda bulundu. Sürecin baslangicinin Fakülte Sekreteri Celal Özen’in onayiyla basladigina dikkat çeken Dekan Turanli, yasananlari söyle anlatti: “Geçen persembe aksami bu afisin varligindan haberdar oldum. Fakülte Sekreteri’ni aradim ve sordum; ‘Hocam, ögrenciler sizin haberiniz var’ dediler, ben de imzaladim’ dedi. Programin içerigini bilmedigini söyledi. ‘Nasil olur en saçma sapan seyleri bile bana sormadan yapmiyorsunuz, böyle önemli bir konu için niye arayip sormazsiniz? Hemen gidiyor ve topluyorsunuz afisleri’ talimati verdim. Gerekli yerlerle konustum ve iptal ettirdim.”
Dekan Turanli, tüm girisimlerine karsin hakkinda inceleme baslatildigini belirterek, olayin basindan beri bir tezgâh oldugunu savunuyor. Rektör Büyükberber ile sorunlar yasadiklarina dikkat çeken Turanli, “Geçen dönem rektörlük seçiminde ben de adaydim. Ben 6’nci sirada, Süleyman Büyükberber 5’inci sirada çikti. Tebrige gittigimde bana ‘Istifa et’ dedi. Ben de reddettim” diyor. Dekan Turanli, Rektör Büyükberber’in diger fakülte yönetimleriyle de sorunlari oldugunu ileri sürüyor.

Radikal



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli