Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Gaziosmanpasa’da özel hastaneler acil servisleri koronavirüs testine kapali

Gaziosmanpasa’da özel hastaneler acil servisleri koronavirüs testine kapali

Istabul’da en çok özel hastanelerin yer aldigi Gaziosmanpasa’da üç büyük özel hastanede covid-19 testi yaptirmak için karsilanacak sorunlari bizzat yerinde inceledik. Bu bilgiler dogrultusunda üç büyük hastanenin nasil davrandigini asagidaki incelememizde

 

Haber; Senol Özyurt

ISÜ Medical Park Gaziosmanpasa Hastanesi

Saglik Bakanliginin Bilgilendirmeleri dogrultusun’ da 28 Nisan 2020 tarihinde ögleden sonra özel Hastanelerde Koronavirüs Covid 19 testi yaptirabilmek için Gaziosmanpasa da bulunan birçok büyük hastaneden biri olan Isu Medical Park Gaziosmanpasa Hastanesi acil servisine bizzat gittim. Covid 19 test için yaptigimiz müracaatimizi acil servis personeli önce Arsuvar testi bizde yok, bu testi biz yapmiyoruz. Eger test yaptirmak istememizi belirtmemiz halinde,  bizi önce ( Ücretli ) Dâhiliye Polikligine Dr. Muayenesi’nin Ardindan ( Ücretli )Tomografi Dr. tarafindan gerek görülmesi halinde ( Ücretli ) Antijen testi yapilacagi bilgisi verilmesi üzerine hastaneden ayrildim.

Gaziosmanpasa Yeni Yüzyil Üniversitesi Hastanesi

Medikal park hastanesinden çikip hemen yani basinda bulunan Gaziosmanpasa Özel hastanesi acil servisine müracaatta bulunarak covid-19 testi yaptirmak istedigimi belirttim. Biz test yapmiyoruz. Cevabi ardinda nasil olur karsiliginda tepkimizi dile getirince, bizi ikinci kat’ta bulanan gögüs hastaliklari poliklinigi oldugunu ve tarafimin yönlendirme yapildi. Akabinde bende hemen ikinci kata çikarak poliklinikte Ilgili kisiye covid-19 testi yaptirmak istedigimi ifade ettim. Muayene Ücreti Dr. 170,00 TL ve Doçent Dr. 220,00 TL. Ücreti oldugunu söyledi. bunun üzerine Tomografi + Antijen testi ücretini dahi sormadan hastaneden ayrildim.

Gaziosmanpasa Özel Avrupa Safak Hastanesi

Özel Gaziosmapasa Hastanesi ile Özel safak hastanesi yürüme mesafesinde oldugundan birde oraya gidip sansimi denemek istedim.  Acil’den hastaneye giris yaptik. Covid -19 Testi yaptirmak istedigimizi iletmemiz üzerine Poliklinik’e yönlendirildik.  Göz Dr. Muayene Edecegini Sosyal Güvenceli Çalisana Muayene Ücreti 85.00 TL Oldugu bildirildi. Lakin tomografide çekilecek onun fiyati ise 200,00 tl ücrete tabi oldugunu söyledi.  Bu tomografiyi incelemesi için dahiliye Dr. ücretli muayene kaydi açtirmamiz gerektigi yönünde bilgilendirdi. Daha sonra Covid-19 Testi için müracaat ettigim üçüncü hastaneden ayrildim.

Saglik Bakanligi Ücret Yok Diyor!

Saglik Bakanligi Özel hastanelerin acil servise basvurulardan hiçbir ücret talep edilmemesi yönündeki Açiklamasi pek dikkate alinmadigi bizzat arastirma firsati bulduk. Bu demek ’ki özel hastaneler dünyayi sarsan koronavirüs Covid-19 ayakta testi bile ticari bir obje haline getirerek kazanca dönüstürdükleri buradan anlasilmaktadir.

Özel Hastanelerin Koronavirüs COVID-19 hataliginin yatarak tedavi ücretlerini ne ben söyleyim ne siz isitin.



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli