Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Gazze`de Ölen Insanlik

Gazze`de Ölen Insanlik

Bu sene, Islam dünyasi olarak yine büyük bir üzüntüyle Ramazan ayini geçiriyoruz. Dünya Gazze`de plajda oynayan 4 çocugun katledilmesini dahil Filistinde olup bitenleri seyrederken, Israil yaklasik 1 aydir kara harekatini baslatmis belirli araliklarla Ga

Gazze’de Ölen Insanlik

Bu sene, Islam dünyasi olarak yine büyük bir üzüntüyle Ramazan ayini geçiriyoruz. Dünya Gazze’de  plajda oynayan 4 çocugun katledilmesini dahil Filistinde olup bitenleri seyrederken, Israil yaklasik 1 aydir kara harekatini baslatmis belirli araliklarla Gazze’yi bombaliyor. Sivil halk, çoluk, çocuk, kadin, Engelli, yasli demeden ölüm saçiyordu.

Son bir aydir Gazze’de yasananlara Dünya seyirci kalirken, Israilin baslattigi Kara, Hava ve Deniz harekatlari neticesindeki yogun bombardimanlar, agir silahlar, tanklar ve techizatlarla operosyonlar düzenlemesi sabirlari iyice tasirdi. Gazze’de yasanan tüm zulümler karsisinda yüzlerce sivil hayatini kaybetti.

Özellikle geçen hafta Israilin Gazze’de Engellilerin bulundugu, Engelli bireylere hizmet veren bir rehabilitasyon ve bakim merkezinin vurulmasiyla 4 kisinin hayatini kaybettigi saldiriya Dünyanin birçok yerinden tepkiler gelmis Sivil Toplum Kuruluslari yapilan orantisiz güç ve sivil halkin hedefe alinmis olmasini kinayarak protestolar gerçeklestirmis idi.

Saldirilarda ölenlerin çogunlugu kadin ve çocuklar olmak üzere sivillerden olusan bu katliamlarin Engellilik olusturan agir etkileri yetmezmis gibi Israil tarafindan Engelli bakim merkezinin hedef alinmasi akla ve vicdana sigmayan, mevcut durumu sözcüklerle izahati yapilamayan bir zulümdür. Yapilan bu zulme riza göstermemeliyiz. Gazze’de yasanan zulmü protesto etmek gerek insani, gerekse imani sorumlulugumuzu gösteren bir görevdir.

Temelde, insani degerler üzerinden yapilan zulme riza göstermemesi gereken Avrupa Birliginden Birlesmis Milletlerden, ABD’den resmi açiklama olarak ses çikmazken, ABD, Ingiltere, Isveç, Norveç, Almanya, Ispanya gibi ülkelerde halk onbinlerce kitleler halinde Israil büyükelçilikleri önünde kent meydanlarinda protestoda, batili devletlerden ses çikmasa da batida halk zulme riza göstermedigini protestolarla dile getirmektedir.

Türkiye’de özellikle IHH ve AGD gibi basi çeken güçlü Sivil Toplum Kuruluslarinin protesto gösterileri artarak devam ederken, son gösterilere Milletvekillerinin ve tüm siyasi partilerin ortak deklarasyonla destek vermelerini önemsiyorum. Ancak Israile daha çok diplomatik yaptirimlarin uygulanmasi gerektigi kanaati tasiyanlardanim.

Bakiniz ümmetin biçaresizligi Israili kudurttukça kudurtuyor. Islam cografyasinin bölünmüslügü Israili azdirdikça azdiriyor.Yöneticilerimizin yaptirimsiz sadece sözlü kinamalari korkak israilin zulmünü giderek artirmasina da sebebiyet vermektedir.  Gazze’deki masum halkin gözü kulagi Türkiyenin takinacagi rolde iken,  Venezuella, Israil büyükelçisini sinir disi etti. Sili ise Israil ile bütün ticari iliskilerini kestigini duyurdu. Ayni iradeyi Türkiyenin de gerçeklestirmesini bekliyoruz.

Ramazan, oruç, iftar, sahur, teravih demeden; kadin, engelli, yasli, bebek ayrimi gözetmeden kardeslerimizin üzerine yagdirilan her bomba yüregimize saplaniyor. Gönüllerimiz kan agliyor. Yere düsen her damla kan, mazlumun gözünden dökülen her damla gözyasi, zihin ve gönül dünyamizi param parça ediyor.

Bu mübarek ayda, Rabbimize el açip dua edelim. Rabbimiz Bizleri insanligini unutanlardan degil, insanca yasayanlardan eyle. Su anda dünyanin çesitli yerlerinde varlik mücadelesi veren kardeslerimize rahmetinle, nusretinle muamele eyle. Dünyanin muhtelif yerlerinde katliamlarda hayatini yitiren kardeslerimize rahmet eyle. Yaralanan kardeslerimize acil sifalar ihsan eyle. Alem-i Islami içine düstügü fitnelerden, tefrikalardan, cehaletten, kan ve gözyasindan kurtar. Biliyoruz ki, en büyük silahimiz dualarimizdir.

Unutulmamalidir ki, Zalimle mazlum arasinda tarafsizlik, zalime taraf olmaktir. Millet olarak tarih boyunca zalimin karsisinda, mazlumun yaninda yer alarak irademizi ortaya koyduk. Bugün bu iradeye ihtiyaç var. Yani mazlumdan yana olma hassasiyetimizi gerek Millet olarak gerekse Devlet olarak kararli bir biçimde ortaya koymaliyiz.

Saygi, Sevgi ve Hürmetlerimle
Ahmet KURT 

 



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli