Tarih: 01.01.2018 00:00

GDO`lu gidada kanser riski!

Facebook Twitter Linked-in

DIS HABERLER SERVISI

Fransa’da bulunan Caen Üniversitesi’nin iki yil boyunca büyük gizlilikle genetigi ile oynanmis (GDO) besinler üzerine yürüttügü arastirmanin dehset verici sonuçlari açiklandi.
Üniversiteden bir ekip iki sene boyunca büyük bir gizlilikle kapali kapilar ardinda GDO’lu besinlerin etkileri üzerine bir arastirma yürüttü. 200 fare ile yapilan arastirmalarda, farelerin bir grubu GDO’lu misir ile diger bölümü ise genetigi ile oynanmamis gidalarla beslendi.

13 ay sonra etkisi görüldü
Deneye baslandiktan 13 ay sonra GDO’lu gidalarla beslenen farelerin vücutlarinda ciddi saglik sorunlari görülmeye baslandi. Disi farelerin memelerinde vücut agirliklarinin yüzde 25’i oraninda tümörler olustugu gözlemlendi.

Erkek farelerin ise agirlikli olarak karaciger ve böbreklerinde anormallikler saptandi. Bilim insanlari arastirmaya ayni sekilde devam ettirdiklerinde bu semptomlarin daha da agirlastigi görüldü.
Arastirmanin 24’üncü ayina gelindiginde, GDO’lu gidalarla beslenen disi farelerin yüzde 50 ila yüzde 80’inin tümörden etkilendigi görülürken bu oran GDO’suz gidalarla beslenenlerde yüzde 30’ta kaldi. Ayrica GDO’lu gidalarla beslenen farelerde kanserli hücrelerin daha hizli yayildigi saptandi.

20 kat hizli ilerliyor
GDO’lu gidalara maruz  kalan erkek farelerde, GDO’suz gidalari tüketen hemcinslerine oranla kanserin 20 kat daha hizli ilerledigi görüldü.
Disi farelerde ise GDO’lu gidalara maruz kalanlarde kanserin, digerlerine oranla üç kat hizli yayildigi saptandi. Kemirgenlerde bir sene insanlarda yaklasik 40 seneye esit.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —