Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Gece Yarisi Havai Fisek Gösterisine Tepki

Gece Yarisi Havai Fisek Gösterisine Tepki

Esenler Belediyesi`nce düzenlenen Ramazan Etkinlikleri kapsaminda, gece yarisi düzenlenen havai fisek gösterisi tepkilere neden oldu. Ilçede yasayan halkta ?patlama` panigine neden olan havai fisek gösterisi, hemen yakindaki iki hastanede bulunan hastalar

Hasan Gürsoy/Gazete Esenler

Gece Yarisi Havai Fisek Gösterisine Tepki

Esenler Belediyesi’nce düzenlenen Ramazan Etkinlikleri kapsaminda, gece yarisi düzenlenen havai fisek gösterisi tepkilere neden oldu. Ilçede yasayan halkta ‘patlama’ panigine neden olan havai fisek gösterisi, hemen yakindaki iki hastanede bulunan hastalari ve hasta yakinlarini zor durumda birakirken, yeni dogmus bebekleri korkuttu.

 Esenler Belediyesi, Dörtyol Cumhuriyet Meydani’nda Ramazan dolayisiyla bazi etkinlikler düzenledi. Etkinliklerden biri de , ilk gün düzenlenen havai fisek gösterisiydi. Onlarca havai fisek, saat 00.00 dolaylarinda yani gece yarisi gökyüzüne firlatildi.

“O saatte havai fisek mi olur”

Birçok kisinin uykuda oldugu saatte düzenlenen gösteri güzel görüntülere sahne oldu ancak o saatte böyle bir gösteriye pek aliskin olmayan halk, ‘patlama’ meydana geldigini zannedip yataklarindan firladi. Neler oldugunu anlamaya çalisan vatandaslar, seslerin havai fiseklerden geldigini ögrenince tepki gösterdi.

Sahura kalkmak için uyumak zorunda olduklarini dile getiren vatandaslar; “Bir çogumuz erkenden ise gidiyoruz. Sahura kalktigimiz için de sabahlari uykusuz kaliyoruz. Biz de çok fazla uyku sikintisi çekmemek için erkenden yatiyoruz. Ancak havai fisek gösterisi nedeniyle, patlama oluyor zannedip yataklarimizdan firladik. Etkinlikleri izleyenler üç bes dakika keyif alsin diye insanlari uykularindan etmeye kimin ne hakki var? Havai fisek gösterisi o saatte mi olur” dediler.

“Yeni dogan bebeklere zarar verdi”

Gece yarisi havai fisek gösterisi, en çok da çevre hastanelerde yatan hastalari, hasta yakinlarini ve yeni dogan bebekleri huzursuz etti. Gösteri yapilan bölgenin hemen yakininda bulunan Hayat ve Avicenna hastanelerinde yatan hastalar ve yeni dogan bebekler, havai fisek gösterisi nedeniyle zor anlar yasadi. Yataklarindan firlayan hastalar korku ve panige kapilirken, küçük bebekler uyanip aglamaya basladi. Durumdan hasta yakinlari ve refakatçiler de rahatsiz oldu.

Onlardan biri de, Avicenna Hastanesi’nde yeni dogmus yegenini ziyarete giden Yesil Dünya Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Sezgin Akkoyun’du. Belediyenin geç saatteki havai fisek gösterisine tepki gösteren Akkoyun, hastane odasinda yasadiklarini söyle anlatti.

“Kardesimin esi bir gün önce bebek dünyaya getirdi. Onlari ziyaret etmek ve yegenimi görmek için hastaneye gittim. Saat 00.00 civarlarinda patlama sesleri duymaya basladik. Bunun havai fisek gösterisi oldugunu anlayinca ilk panik sona erdi. O sirada minik yegenim uyuyordu. Havai fisek patlamasindan sonra aniden uyandi ve aglamaya basladi. Daha iki günlük bebek, belediyenin zamansiz etkinligi yüzünden korktu ve huzursuz oldu. Buna kimin hakki var. Gece yarisi havai fisek gösterisi mi olur. Bunu planlayanlar, 100 metre çapinda bir alanda iki hastane oldugunu, bu hastanelerde uyumak zorunda olan hastalar ve yeni dogmus bebekler oldugunu düsünememis mi?. “

 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli