GEÇIM DERDI INSANA HER YOLU YAPTIRIR

GEÇIM DERDI INSANA HER YOLU YAPTIRIR

Yoksulluk kader degildir, nede alin yazisidir. Bir avuç sermeyenin sömürüsünün ürünüdür. Türkiye`de yoksullar vardir; çogunlugunu olusturmaktadirlar. Dünden bugüne iktidarda bulunanlar ülkemizdeki yoksullari görmemezlikten gelirler, yokmus gibi hareket ed

 GEÇIM DERDI INSANA HER YOLU YAPTIRIR

Yoksulluk kader degildir, nede alin yazisidir. Bir avuç sermeyenin sömürüsünün ürünüdür. Türkiye’de yoksullar vardir; çogunlugunu olusturmaktadirlar. Dünden bugüne iktidarda bulunanlar ülkemizdeki yoksullari görmemezlikten gelirler, yokmus gibi hareket ederek, her seyin normal akisinda gittigini halka yutturmaya çalisirlar.

Sermaye cephesi düzenini kurmus isleri tikir tikir isliyor. Ya yoksullar, ezilenler? Düzenin çarklari arasinda ögütülmeye çalisiliyor.

Bir asgari ücret modasi tutturmuslar gidiyorlar. Kiyak zam yaptik diye vatandasi içmeden sarhos etmeye, kafayi buldurmaya çalisiyorlar. Madalyonun diger yüzünde kendilerine yapilan kiyak zamlar ve devletin tüm olanaklarindan faydalanmalari ise bir ayrimcilik degil de nedir?

Ecevit, Bahçeli, Yilmaz koalisyonunda bir esnaf vatandasimiz Ecevit’e yazar kasasini firlatmisti. Erdogan ve AKP’sinde ise bir insaat isçisi vatandasimiz TBMM önünde “Geçinemiyorum” diye üzerine döktügü benzinle kendisini yakti.

Borç batagina batan insanlarin intiharlarina da taniklik ettik. Yoksullugundan dolayi evine ekmek götüremeyenleri de görürken, intihari seçenleri de gördük.

Her olay ciddiye alinmali, sorgulanmalidir. Bir insan neden yazar kasa firlatir? Ya da üzerine benzin dökerek yakar? Intihari seçer? Bu olumsuzluklar zevk için yapilmaz!!! Bunlarin bir nedeni vardir. Bu neden hiç sorgulanmaz, üzerine gidilmez.

Bir de büyüme oranimiz falan, filan olmus! Ne büyümesi? Ülkemin insani geçim derdinden bunalima düsmüstür. Insanca yasamdan uzaktan yakindan alakasi bile yoktur.

Geçim Derdiyle ilgili önlemler alinmazken, bunalima ya da çikis yolu arayanlar her yola girebilir.  Birisi yazar kasa firlatti. Digeri üzerine benzin döküp yakti. Digerleri intihar etti. Baska? Uyusturucu satisina giriyor. Insan öldürebiliyor. Tecavüz edebiliyor. Kadin bedenini satabiliyor. Mafya vari takilabiliyor. Her ise bulasabiliyor.

Bir avuç harami rahat geçinsin diye bu ülkenin insanlarina haksizlik oluyor. Hatta ve hatta böyle bir bozuk düzeni hak etmiyorlar, etmiyoruz.

Hüseyin Habip Taskin

15.01.2018