Tarih: 01.01.2018 00:00

Gelecegin Sinemacilarina Seminer

Facebook Twitter Linked-in

Haber Merkezi /Gazete Esenler

Gelecegin Sinemacilarina Seminer

Esenlerli ögrencilere sinema egitimi ve senaryo yazimi hakkinda seminer veren senarist yönetmen Gökhan Yorgancigil, “Sinema sektöründe kalici olmak istiyorsaniz çok okumaniz, çok izlemeniz, kafa yormaniz, kendi sinirlarinizi zorlamaniz gerekir. Hiçbir basari ucuz degildir” dedi.

Senarist yönetmen Gökhan Yorgancigil, Esenler Belediyesi Etüd Proje Müdürlügü’nün, Istanbul Kalkinma Ajansi’nin destekleriyle hayata geçirdigi “Esenlerli Gençlerin Yaratici Sinemayi Esas Alan Kültürel, Sosyal ve Yerel Kalkinma Modeli Projesi”  kapsaminda Esenlerli ögrencilere sinema egitimi ve senaryo yazimi hakkinda seminer verdi. Proje kapsaminda egitim alan gelecegin sinemacilarinin ve Esenler Belediyesi Etüd Proje Müdürü Yakup Yesiltas’in da katildigi seminer, Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçeklesti.  

HIÇBIR BASARI UCUZ DEGILDIR

Sinema sayesinde, bir hikâye anlatarak milyonlarca insana ulasmanin haz verici bir duygu oldugunu belirten Yorgancigil, senaryo yazimi hakkindaki tecrübelerini ögrencilerle paylasti. Filmdeki karakterlerle seyircinin özdeslesmesi gerektigini kaydeden Yorgancigil, senaryo yazmadan önce amaç, içerik, üslup ve hedef kitleyi dogru belirlemenin filmi basariya götürecegini açikladi. Salonu dolduran ögrencilere senaryo yazimiyla ilgili ipuçlari vermeye devam eden Yorgancigil, “Bütün klasik hikâyeler aslinda bir olgunlasma hikâyesidir. Seyirci, olgunlasan karakterler görmek ister” dedi. Sinema sektöründe yer almak isteyen ögrencilere tavsiyelerde de bulunan Yorgancigil, “Popüler olmak için çok emek vermeye gerek yok ama sinema sektöründe kalici olmak istiyorsaniz çok okumaniz, çok izlemeniz, kafa yormaniz, kendi sinirlarinizi zorlamaniz gerekir. Hiçbir basari ucuz degildir” diye konustu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —