Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Genç kalmak için bu saatler arasi uyuyun!

Genç kalmak için bu saatler arasi uyuyun!

Gençligin ve saglikli yasamin korunmasi için önemli olan uykunun, özellikle 23.00-04.00 saatleri arasinda vücudun yenilenmesini sagladigi bildirildi.

Genç kalmak için bu saatler arasi uyuyun!

Gençligin ve saglikli yasamin korunmasi için önemli olan uykunun, özellikle 23.00-04.00 saatleri arasinda vücudun yenilenmesini sagladigi bildirildi.

Gençligin ve saglikli yasamin korunmasinda uyku önemli bir yatarken, özellikle 23.00-04.00 saatleri arasinda karacigerin vücudu yenilemeye basladigi belirtildi.

TOBB ETÜ Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Afsin Uysal ve Detoks ve Saglikli Yasam Danismani Gül Kaynak`in sunumlariyla, Sheraton Otel`de "Gençligin ve Saglikli Yasamin Sirlari" semineri düzenlendi.

Detoks&Saglikli Yasam Danismani Gül Kaynak, doganin sundugu yiyeceklerle genç ve saglikli kalmanin yöntemlerini anlattigi seminerde, insan vücudunun büyük bir bölümünün su oldugunu ve sagligin korunmasinda suyun vazgeçilmez önem tasidigini vurguladi.

Her saglikli insanin gün içinde en az 2-2.5 litre su içmesi gerektiginin altini çizen Kaynak, ortalama her 15 kilogram vücut agirligi için gün içinde 1 litre su tüketilmesi gerektigini dile getirdi. Her suyun saglikli olmadigina, suyun ph degerinin çok önemli olduguna isaret eden Kaynak, su tüketimi ile birlikte yeterli tuz da alinmasi gerektigini söyledi. Kaynak, gün içinde tuz alinmadan bol su tüketilmesi halinde bas dönmesi ve mide bulantisi gibi sorunlar gelisebilecegini belirtti.

Kullanilan her ilacin, hayvansal proteinlerin, kahve ve gazli içeceklerin asitik özellikler tasidigini ve vücutta yaglanmaya neden oldugunu ifade eden Kaynak, bunlar yerine özellikle koyu yesil yaprakli yiyeceklerin çig olarak tüketilmesi gerektigini vurguladi.

Kaynak, saglikli bir vücut için uykunun önemli oldugunu, bu süreçte vücudun dinlendigini ve kendini yeniledigini aktararak, karaciger vücudun yenilenmesinde en etkin organ oldugunu bildirdi. Kaynak, "Özellikle gece 23.00-04.00 arasi çok önemlidir. Bu saatler arasinda karaciger vücudu yenilemeye baslar" dedi.

Plastik Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Afsin Uysal da doku mühendisligi ile kisinin kendi hücreleri ile gençlesme imkani sunan "Fibrocell" yöntemi hakkinda bilgi verdi.

Söz konusu yöntemle, kisinin kendisinden alinan dokunun özel laboratuvarda ayristirilip bas dokusu hücreleri olan fibroblastlarin çogaltilarak cilde enjeksiyon ile verildigini anlatan Uysal, uygulama sonrasinda kirisiklarin azaldigini, yara, yanik, akne ve çatlak izlerinin silindigini, cildin yer çekiminin etkilerinden uzaklasarak canlilik ve gerginlik kazandigini söyledi. Saglikli bir cilt için suyun çok önemli oldugunu vurgulayan Uysal, doku mühendisligi ile uygulanan hücresel tedavilerde en önemli önceligin güvenlik olduguna isaret etti.

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli