Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Genel Saglik Sigortasinda son 5 gün!

Genel Saglik Sigortasinda son 5 gün!

Genel Saglik Sigortasi kapsaminda gelir testi yaptirmasi gereken kisiler için sürede son 5 gün. Saglik güvencesi olmayan kisilerin 29 Subat 2012 tarihine kadar gelir testi basvurusunda bulunmalari gerekecek.

Hasan Gürsoy/gazete esenler

Genel Saglik Sigortasinda son 5 gün!

Genel Saglik Sigortasi kapsaminda gelir testi yaptirmasi gereken kisiler için sürede son 5 gün. Saglik güvencesi olmayan kisilerin 29 Subat 2012 tarihine kadar gelir testi basvurusunda bulunmalari gerekecek. Son güne kalmadan vatandaslarin biran önce islemlerini yapmalari gerekir. Aksi halde basvuruda bulunmayan kisilerin geliri asgari ücretin 2 kati olarak degerlendirilecek ve bu kisilerden 213 TL aylik prim alinacak.

Esenler Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanismayi vakfina islemlerini yaptirmak için gelen vatandaslar, uzun kuyruklar olusturuyor. Yaklasik 500 bin nüfusun kayitli oldugu ilçede 80 bin yesil kartli Genel Saglik Sigortasi için islem yaptiracak. Bu kapsamda Yesil kartlilarin tamami yil içinde Genel Saglik Sigortasini yaptiracaklar. Vakif çalisanlari vatandasin magdur duruma düsmemesi için son gün yigilma yapilmamasi gerektigini ifade ediyorlar.

Vatandaslarin bu hizmetlerden yararlanmasi için 16 Ocaktan beri yogun tempo içinde çalisan Esenler Kaymakamligindaki Sosyal Yardimlasma ve Dayanismayi vakfina Memurlari yogun bir gayret içinde vatandasa hizmet ediyor. Normal mesai saatlerinin disinda çalisarak hizmet veren Memurlar Esenler halki tarafindan olumlu tepki ile karsilasiyor.

Konustugumuz bazi Memurlar “Biz isimizi severek yapiyoruz. Bu yogunlugun nedenlerinde biride yerimizin dar olmasidir. Yeni hükümet konagimiz yapildiginda inaniyoruz ki bu hizmetleri daha genis yerlerde verecegiz. Severek yaptigimiz bu hizmetleri o zaman daha da severek yapacagiz.”



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli