Gerçek amaç `Yeni Beyoglu`

Gerçek amaç `Yeni Beyoglu`

Çalismalar Taksim`de trafigi de hayati da felç etti. Bölgedeki mekanlarin cirosu üçte bir düstü. BEYDER, ?Is bitene dek kim bilir kaç mekan daha kapanacak? dedi.

ISTANBUL/ CANER TASPINAR-SAMI MENTES- Istanbul, Beyoglu’nda kafe, bar ve restoran isletmecileri özellikle son iki yiliçerisinde çokça magduriyet yasadi. Bu magduriyeti “mekan kapatma” noktasina getiren gelisme ise “masa-sandalye operasyonu” oldu. Beyoglu Belediyesi’nin talimatiyla mekanlarin önündeki masa sandalyelerin toplatilmasinin ardindan Asmalimescit’te, Imam Adnan sokaklarinda bir çok mekan kepenk indirdi. Gücü olan mekanlar ise Besiktas’ta sube açiyor. 8-9 ay sürecek olan santiye çalismasi sonunda neler olacak?

TAKSIM ARAP TURISTE HAZIRLANIYOR
Taksim yayalastirma projesi Beyoglu’ndaki eglence sektörünü dizayn etmek için mi? Bu sorularin yanitini Beyoglu Eglence Yerleri Dernegi (BEYDER) Baskani Tarkan Konar’dan aldik.

Konar, yaklasik 9 ay sürecek olan “Taksim yayalastirma projesi” santiyesinin Taksim’i “insansizlastirdigini” vurgulayarak “Sektör su anda Galatasaray’dan ileriye Sishane ile Persembe Pazari arasindaki bölgeye ittirilmek isteniyor. Bu olurken de tabi lükslestirilerek yapiliyor” dedi. Kalite adi altinda “soylulastirma” projesi uygulandigini ifade eden Konar, “Bu döneme uygun yeni bir Laleli yaratmaktan bir farki yok. Insan ayirmak degil ama özellikle Arap turiste hitap eden ve alkolün minimize edildigi bir Taksim yaratmak istiyorlar” diye konustu.

BEYDER Baskani Konar, ulasimi felç eden santiye nedeniyle Beyoglu esnafinin cirosunun üçte bir oraninda düstügünü belirtti. Konar, “Bu santiye nedeniyle Taksim’den kaçanlar baska yerler arayacak ve Besiktas, Ortaköy, Bakirköy gibi yerler alternatif olacak” dedi.

YURT